Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kukavica ako ga ne smijeni

SDP žestoko o Kujundžiću: "Tužno je da će 'Doktor House' otići zbog nekretnina, a ne zbog kaosa u zdravstvu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ocijenio je u subotu kako je korupcija gorući problem hrvatskog društva s kojim se HDZ nije u stanju boriti te je pozvao sve da se priključe SDP-ovoj antikorupcijskoj politici.

"Mi u SDP-u tvrdimo da HDZ nije u stanju boriti se protiv korupcije i zato smo izradili našu antikorupcijsku politiku te pozivamo sve da nam se priključe u borbi protiv ovakvog HDZ-a, koji svojim korupcijskim skandalima Hrvatsku nepovratno gura u močvaru korupcije," rekao je Željko Jovanović na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Katarina Peović ne idu s SDP-om na izbore Peović komentirala Grbinovu izjavu: "Da nisu oni, mi bismo morali reći 'ne' toj koaliciji" Branko Grčić, Mirela Ahmetović Podrška predsjedniku SDP-ovci o Milanoviću: "Ljudi žele da netko opali šamarčinu koruptivnom HDZ-u"

Istaknuo je kako je jedna od prvih mjera da se HDZ potjera što dalje od vlasti. "S HDZ-om je korupcija u Hrvatskoj izjela budućnost mladima i ukrala dostojanstvo starijim građanima. Zato je SDP krenuo u izbornu godinu sa svojom antikorupcijskom politikom kroz koju pozivamo građane i sve progresivne snage da u antikorupcijskom savezu osiguramo bolju Hrvatsku."

Jovanović navodi kako je Hrvatska s HDZ-om potonula na ljestvici korupcije, ostvarila mizeran rezultat od 47 bodova i zauzela poražavajuće 63. od ukupno 180 mjesta.

"Uzalud Plenković tvrdi da HDZ-u nitko neće lijepiti etiketu korupcije kad je njegov glavni saveznik gradonačelnik kojem je potvrđena uskočka optužnica za brojna koruptivna nedjela, kada je polovica njegovih ministara morala otići iz Vlade upravo zbog sumnji na sukob interesa i korupciju, kada njegov ministar zdravstva dobiva nadimak 'doktor House', jer tako očito mulja s nekretninama i sav je fokusiran samo na građevinski dio poslova u resoru zdravstva", rekao je Jovanović.

Ocijenio je kako je ministar zdravstva Milan Kujundžić pokazao da je "prvak u bahatosti i specijalist za muljanje s nekretninama te je sve što je učinio razlog da više ne bude ministar."

"Tužno je da će otići zbog nekretnina, a ne zbog kaosa kojeg je ostavio u zdravstvu," ustvrdio je Jovanović dodavši kako će Plenković pokazati da je kukavica ako ga ne smijeni.

Podsjetio je kako je SDP zajedno s Mostom tražio Kujundžićevu smjenu zbog ministrove nesposobnosti, a sada su dobili dodatne argumente pa će SDP učiniti sve da javnost još jednom čuje kako "muljaju" ministri HDZ-ove Vlade.

"Ja njemu ništa ne vjerujem jer mi u Rijeci dobro znamo kako je lažnim dokumentima htio svoga sina upisati na riječki Medicinski fakultet i pritom ukrasti mjesto pravom branitelju. Prema tome, to je čovjek u čijem je stranačkom kodu utkan sukob interesa i muljanje", kazao je Jovanović.

Načelnica Općine Omišalj i potpredsjednica županijskog SDP-a Mirela Ahmetović kazala je da HDZ sinonim za korupciju te da je SDP jedina brana takvom ponašanju. Navela je primjer svoje općine, kazavši da je u njoj uvedena potpuna transparentnost trošenja javnog novca, jer je svima omogućen uvid o svim isplatama iz proračuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene