Predstavnici Kraša, Podravke, Vindije, Dukata i Francka, kompanija koje su među najvećim Agrokorovim dobavljačima, sastali su se danas i zaključili kako je potrebno održati stabilnost njihovih tvrtki kao i koncerna Ivice Todorića.


"Pet najvećih proizvođača prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj sastalo se danas, a intencija sastanka je bila koordinirati aktivnosti i mišljenja vezana uz situaciju u poslovanju u Hrvatskoj. Prvenstveno mislimo na koncern Agrokor. I što se tiče budućnosti, da koordiniramo aktivnosti koje ćemo voditi sa svim dionicima u tom procesu a tu prvenstveno mislimo na Vladu, Agrokor, koji je naš najveći distributer i kanal za prodaju u RH te ostale financijske institucije", izvijestio je u ponedjeljak nakon sastanka predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić.

Detaljnije o zaključcima sastanka, kazao je, znat će se sutra, odnosno narednih dana.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da će danas ili sutra potpredsjednica Vlade zadužena za gospodarstvo Martina Dalić razgovarati s dobavljačima.

Vezani članci Piruška Canjuga, Ivica Todorić i Ante Huljev Agrokorovi menadžeri Huljev i Canjuga odbacili optužbe za zlouporabu vrijednu 1,25 milijuna eura Suđenje Ivici Todoriću Todorić poručio da je optužnica smeće i da se neće braniti: ''Dalićku sam potjerao iz sobe, a Agrokor mi nije platio ni ručak''