Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Ropova izjava je antologijska glupost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjava bivšeg slovenskog premijera Antona Ropa da je hrvatska Vlada sa slovenskom oporbom dogovarala incidente u Piranskom zaljevu velika je glupost, rekao je hrvatski premijer Ivo Sanader. Hrvatska je Sloveniji uputila prosvjednu notu kojom traži objašnjenje o prisluškivanju.

Sanader je, upitan za komentar izjave bivšeg slovenskog premijera Antona Ropa da je hrvatska Vlada "dogovarala incidente u Piranskom zaljevu" sa slovenskom oporbom i to neposredno prije slovenskih izbora, kazao da je čuo puno gluposti otkako se bavi politikom, no kako je ova jedna od najvećih.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Komentirao i istragu Žalac Plenković o puštanju Boysa iz zatvora: "Kako sam znao? To je negdje baba Vanga zapisala..." Tomislav Tomašević ozlijeđeno troje ljudi Tomašević otkrio kakav je zrak u Zagrebu nakon odrona na odlagalištu otpada Jakuševac: "Tražili smo dodatno mjerenje"

Rop očigledno još nije prežalio svoj poraz na izborima 2004. godine u Sloveniji i izmišlja, a ova izjava je za "antologiju političke gluposti", kazao je Sanader na dodjeli gospodarske nagrade "Zlatne dionice" u Zagrebu.

>> Hrvatska uputila Sloveniji prosvjednu notu

>> Janšin ured odbacio izjave o prisluškivanju

>> Rop: SOVA nije dobila nalog za prisluškivanje Sanadera

Dodao je ipak da je "stvar ozbiljna" jer je "Rop je priznao da je
kao tadašnji premijer prisluškivao strane državljane pa i stranog premijera".

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, najavio je Sanader, u ponedjeljak će poslati oštru prosvjednu notu Sloveniji sa zahtjevom da se sve istraži i otkrije tko je sve prisluškivan. Ako je istina da je prislušivan i hrvatski premijer, onda će se poduzeti odgovarajući koraci, rekao je Sanader.

U svakom slučaju na ovome nećemo stali, ali to da je hrvatska Vlada dogovarala s vođom (slovenske) oporbe incidente, to je zaista antologija političke gluposti, kazao je Sanader.

Rop je u nedjelju rekao kako je slovenska obavještajna služba 2004. prisluškivala telefonske razgovore hrvatskog premijera Ive Sanadera sa tadašnjim oporbenim čelnikom i sadašnjim premijerom Janezom Janšom radi incidenata u Piranskom zaljevu te da su Sanader i Janša dogovarali te incidente.

Rop je rekao da se je praćenjem razgovora utvrdilo da je postojao "dogovor" između "slovenske i hrvatske strane" u vezi incidenata.

"Hrvatska vlada davala je direktive kada da dođe do incidenta i to neposredno prije izbora. Janša i Sanader dogovarali su se kad će doći do incidenata u Piranskom zaljevu", ustvrdio je Rop u razgovoru za RTV Slovenija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene