Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Hrvatsku su branili i desni i lijevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je na upit novinara o izjavama izrečenima na komemoraciji u Jasenovcu rekao kako nema potrebe za podjelama među ljudima, nego je potrebno okrenuti se prema sadašnjosti i budućnosti.

"Hrvatska je umorna od prošlosti", rekao je Sanader i istaknuo kako današnje generacije imaju privilegij živjeti u samostalnoj demokratskoj Hrvatskoj za koju su život dali "sinovi i lijeve i desne orijentacije".

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

Upitan nakon proslave 13. obljetnice "Bljeska" ima li elemenata za reakciju Državnog odvjetništva na izjave izrečene u Jasenovcu, na koju je pozvao kardinal Josip Bozanić, Sanader je odgovorio neka institucije rade svoj posao.

Rekao je kako je izjava Ivana Fumića u Jasenovcu, po kojoj je 'Crkva bastion ustaštva', apsolutno neprimjerena i pretjerana. Ono što se dogodilo u Jasenovcu i ono što se dogodilo u Bleiburgu strašni su zločini i velike tragedije koje se ne smiju zaboraviti kako se više nikad ne bi ponovile, rekao je Sanader novinarima nakon proslave 13. obljetnice vojno-redarstvene akcije akcije "Bljesak".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene