Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Nisam išao u Vukovar skupljati političke bodove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na mini saboru za 8. izbornu jedinicu u Puli rekao je kako se, iako je Hrvatska bila jedna od inicijatora osnivanja haškog suda, nakon ove presude postavlja pitanje je li ta institucija izgubila smisao postojanja budući da je "sud za ratne zločine osnovan da sudi zločincima, a ne da ih amnestira".

"Žrtve Vukovara ne mogu, ne smiju i neće pasti u zaborav i to mora biti čvrsto i jasno stajalište svih hrvatskih stranaka", poručio je Sanader koji je oštro kritizirao i odbacio komentare oporbenih čelnika, od HSP-a do SDP-a, koji su ga optužili da je u četvrtak navečer otišao u Vukovar na Ovčaru iz političkih razloga kako bi "skupljao poene".

Pročitajte i ovo Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 77. obljetnica proboja Bandić na komemoraciji za logoraše u Kerestincu: "Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak" Slika nije dostupna Hrvatski borac u Ukrajini 'Ostavio sam plaću od 1000 eura, ženu i djecu – ne borim se za novac!'

"Pitam ja Đapića i ostale zašto se oni nisu pridružili i bili s hrvatskim ljudima i s obiteljima žrtava Ovčare. Da su prešutjeli to, mogao bih razumjeti, iako bi bilo logičnije i politički mudrije i u nacionalnom smislu bolje da su poduprli moj odlazak na Ovčaru", naglasio je Sanader dodavši kako HDZ-u u ovom slučaju nije do političkih poena, već do istine o Vukovaru.

"Nitko neće pisati povijest Vukovara i povijest istine o Domovinskom ratu osim nas. Stoga nastavljamo političko-diplomatsku borbu", poručio je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Obraćajući se brojnim članovima i simpatizerima, rekao je da je glas za HSP i za druge strančice gubitak za HDZ, dok je glas za HDZ investicija za budućnost Hrvatske, pa tako i Istarske te Primorsko-goranske županije.

Kako je rekao, "upravo je ova Vlada u svom mandatu ovim prostorima najviše dala, gotovo više nego sve druge Vlade zajedno."

Stoga ponajprije očekujem pobjedu na parlamentarnim izborima, a onda za godinu i pol dana i pobjedu na lokalnim izborima jer je vrijeme da Rijeka i Primorsko-Goranska te Istarska županija dobiju novu vlast", poručio je Sanader.

Dodao je kako je razlika između HDZ-a i drugih političkih stranka ta što ostale stranke "puno obećavaju i nude svakojake projekte, ali nemaju političku snagu i uporište u hrvatskoj javnosti". Upravo zbog toga, smatra Sanader, odgovornost HDZ-a tim je veća.

On je danas najavio nekoliko projekata prije svega završetak punog profila autoceste Rijeka-Zagreb, a kako je rekao, "i Istarski ipsilon mora postati autocesta".

Kako je najavio, u drugom mandatu željeznički će se kroz Učku povezivati Rijeku i Pulu.

Sanader je ponovio da će HDZ biti žestoko protiv poreza na kapitalnu dobit jer to, kako je rekao, "ide izravno protiv hrvatskih građana koji sudjeluju u financijskom tržištu".

Predsjednik istarskog HDZ-a Lino Červar optužio je IDS da si je uzeo ekskluzivno pravo pripisivanja istrijanstva. Međutim, dodao je on, njihova podjela ljudi na Istrijane i neistrijane neprihvatljiva je taktika njihova opstanka na vlast pod svaku cijenu.

Červar je ujedno odbacio špekulacije po kojima on napušta politiku obećavši naprotiv da će se još jače, tvrđe i odlučnije boriti za boljitak istarskih građana osme izborne jedinice, Istre i Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene