U povodu 77. obljetnice proboja logoraša iz ustaškog logora Kerestinec, položeni su vijenci ispred spomenika poginulim i ubijenim logorašima. Zagrebački predsjednik Milan Bandić podsjetio je na zločine komunističke partije Hrvatske, a bivši predsjednik Ivo Josipović kritizirao je uklanjanje simbola antifašizma iz Zagreba.

Galerija


Zaiskrilo je između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i bivšeg predsjednika Ive Josipovića na komemoraciji povodom 77. obljetnice proboja logoraša iz logora Kerestinec.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nasilje i terorizam na zagrebačkim ulicama' Slika nije dostupna Bandić: 'Doći ću na sjednicu Povjerenstva za cijene, ako dođe Sanader

Josipović je kritizirao uklanjanje simbola antifašizma iz grada, a Bandić podsjetio na zločine komunističke partije Hrvatske.

"Točno je da je Komunistička partija Hrvatska pokrenula antifašistički pokret, ali je točno i da je Komunistička partija Hrvatske nakon '45. napravila zločine za koje nitko nije odgovarao, a treba se odgovarati. Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak", rekao je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić u svom govoru na komemoraciji.

"Neki od važnih simbola antifašizma, uključivši Trg maršala Tita uklonjeni su iz Zagreba. Ja sam apelirao na gradonačelnika da se spomenici ulice i trgovi vrate. Njega je to malo uzrujalo", komentirao je Ivo Josipović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr