U povodu 77. obljetnice proboja logoraša iz ustaškog logora Kerestinec, položeni su vijenci ispred spomenika poginulim i ubijenim logorašima. Zagrebački predsjednik Milan Bandić podsjetio je na zločine komunističke partije Hrvatske, a bivši predsjednik Ivo Josipović kritizirao je uklanjanje simbola antifašizma iz Zagreba.

Galerija


Zaiskrilo je između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i bivšeg predsjednika Ive Josipovića na komemoraciji povodom 77. obljetnice proboja logoraša iz logora Kerestinec.

Vezani članci Komemoracija povodom smrti gradonačelnika Bandića Komemoracija povodom smrti Milana Bandića: "Obilježio je našu suvremenu povijest, postao je najveći nakon Franje Tuđmana" Pavle Kalinić Pavle Kalinić otkrio koga bi volio vidjeti na čelu Zagreba nakon izbora, državni vrh pozvao na komemoraciju Bandiću

Josipović je kritizirao uklanjanje simbola antifašizma iz grada, a Bandić podsjetio na zločine komunističke partije Hrvatske.

"Točno je da je Komunistička partija Hrvatska pokrenula antifašistički pokret, ali je točno i da je Komunistička partija Hrvatske nakon '45. napravila zločine za koje nitko nije odgovarao, a treba se odgovarati. Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak", rekao je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić u svom govoru na komemoraciji.

"Neki od važnih simbola antifašizma, uključivši Trg maršala Tita uklonjeni su iz Zagreba. Ja sam apelirao na gradonačelnika da se spomenici ulice i trgovi vrate. Njega je to malo uzrujalo", komentirao je Ivo Josipović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr