Obavijesti Video Pretražite Navigacija
77. obljetnica proboja

Bandić na komemoraciji za logoraše u Kerestincu: "Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak"

Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/1 >>
U povodu 77. obljetnice proboja logoraša iz ustaškog logora Kerestinec, položeni su vijenci ispred spomenika poginulim i ubijenim logorašima. Zagrebački predsjednik Milan Bandić podsjetio je na zločine komunističke partije Hrvatske, a bivši predsjednik Ivo Josipović kritizirao je uklanjanje simbola antifašizma iz Zagreba.

Zaiskrilo je između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i bivšeg predsjednika Ive Josipovića na komemoraciji povodom 77. obljetnice proboja logoraša iz logora Kerestinec.

Pročitajte i ovo Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje" Slika nije dostupna Milan kao sova Uspješan start ZFF-a, čak ni Bandić nije zaspao!

Josipović je kritizirao uklanjanje simbola antifašizma iz grada, a Bandić podsjetio na zločine komunističke partije Hrvatske.

"Točno je da je Komunistička partija Hrvatska pokrenula antifašistički pokret, ali je točno i da je Komunistička partija Hrvatske nakon '45. napravila zločine za koje nitko nije odgovarao, a treba se odgovarati. Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak", rekao je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić u svom govoru na komemoraciji.

"Neki od važnih simbola antifašizma, uključivši Trg maršala Tita uklonjeni su iz Zagreba. Ja sam apelirao na gradonačelnika da se spomenici ulice i trgovi vrate. Njega je to malo uzrujalo", komentirao je Ivo Josipović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene