Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O bivšem šefu

Šeks: Sanader me nazivao budalom i ponižavao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks progovorio je o svojem sad već bivšem stranačkom kolegi i šefu HDZ-a, Ivi Sanaderu, komentirajući njegovu odluku o iznenadnom povratku na političku scenu.

'Nemam dokaza za to, ali sve upućuje na to da se Ivo Sanader osjetio ugroženim, da se uplašio da bi tragovi tih brojnih afera mogli doći do njega. Mislim da se kod njega stvorilo snažno uvjerenje da se mora vratiti u aktivnu politiku kako bi svojim povratkom preventivno spriječio daljnje širenje uvjerenja da je i on umočen u neke afere', istaknuo je u intervjuu za Globus Šeks.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

>> Sanader tražio savjete odvjetnika za gospodarski kriminal

Dodao je kako ga je Sanader, kojeg je on, kako je naglasio, 'stvorio' kao političara, često nazivao budalom i ponižavao. 'Želio sam ga zaštiti od špekulacija, a on je meni to uzeo kao krimen. Širio je glasine o meni i pred više ljudi u SAD-u rekao: Bude li Šeks još jednom tako iskočio - letjet će. Kruna svega dogodila se neposredno pred konstituiranje Sabora nakon izbora 2007., koje sam ja dobio, kada mi je na ponižavajući način, usput rekao: znaš, Luka je zaslužio biti predsjednik Sabora', objasnio je Šeks.

Istaknuo je kako su odnosi između njega i Sanadera strahovito zahladili nakon što ga je on htio zaštititi od nagađanja da je sudjelovao u tajnom dogovoru u Veroni o prodaji Plive. 'Tad sam rekao kako bih ja preferirao Vukovar, a ne Veronu', naglasio je Šeks te zaključio kako je tu sve puklo između njega i Sanadera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene