Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

State department o Sanaderovom odlasku

SAD cijeni vodstvo premijera Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD su u srijedu, u povodu iznenadne ostavke hrvatskog premijera Ive Sanadera, priopćile da cijene njegovo vodstvo i doprinos zajedničkim naporima na uvođenju Hrvatske u NATO savez, te izrazile spremnost za dobru suradnju s novom hrvatskom Vladom.

'SAD cijene vodstvo hrvatskoga premijera Ive Sanadera, posebno na našem zajedničkom radu, na pristupu Hrvatske NATO-u i zajedničkim globalnim izazovima', istaknuo je u službenoj izjavi za Hinu dužnosnik State Departmenta. Američko Državno tajništvo naglasilo je kako 'SAD i Hrvatska imaju snažne odnose kao saveznici i partneri'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera WikiLeaks Glasnogovornik State Departmenta podnio ostavku Slika nije dostupna Hebrang ipak želi biti predsjednik 'Sanaderova ostavka je bunt protiv nekih članica Eu-a'

State Department je također izrazio očekivanje u dobru suradnju s novom vladom koja će se formirati u Zagrebu. 'Očekujemo da ćemo imati dobru suradnju s novom hrvatskom vladom', ističe se u kratkoj izjavi. Američki mediji u srijedu prenose izvješće agencija Asociate Press, Reutersa i dpa iz Zagreba, o neočekivanoj ostavci premijera Sanadera i njegovu povlačenju iz aktivne politike, za koje nije naveo nikakvo drugo obrazloženje osim osobnih razloga.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene