Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saborski zastupnici odali počast Borisu Dvorniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor jutros je zasjedanje počeo odavanjem počasti preminulom Borisu Dvorniku, jednom od najpoznatijih hrvatskih filmskih i kazališnih glumaca, koji je bio i saborski zastupnik u prvom sazivu Sabora.

Zastupnike je na minutu šutnje za njihova bivšeg kolegu i "legendu hrvatskog glumišta" pozvao potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Splitski HNK Biste velikana: 'Ispraveljna rupa u sjećanju' Slika nije dostupna Red Carpet istražuje Sjećanje na Dvornikove će prerasti u festivalski događaj

Boris Dvornik preminuo je prije tri dana u Splitu od moždanog udara, u 69. godini života.

Sabor je potom raspravio Vladin prijedlog izmjena Zakona o policiji, koje predviđaju da Ravnateljstvom policije ubuduće upravlja glavni ravnatelj, a ne više pomoćnik ministra unutarnjih poslova kao ravnatelj.

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević kazao je da se Zakon usklađuje sa Zakonom o državnim službenicima, kojim su ukinuta mjesta pomoćnika ministra koje će zamijeniti ravnatelji upravnih organizacija.

Najavio je da će uskoro pred Sabor doći i prijedlog novoga Zakona o policiji.

U kratkoj raspravi predloženim se izmjenama usprotivio Klub SDP-a, u ime kojega je Ranko Ostojić prigovorio da se predlaže izmjena tek jedne riječi, iako Zakon, smatra, treba sadržajno i temeljito promijeniti kako bi rad policije bio učinkovitiji.

Istaknuo je kako treba ojačati položaj ravnatelja policije, koji je na čelu sustava koji broji oko 21.000 ljudi, i to na način da se sustav depolitizira u skladu s europskim standardima.

"Vlada svakoga četvrtka može smijeniti ravnatelja policije", rekao je Ostojić, predloživši da se status ravnatelja policije izjednači sa statusima ravnatelja sigurnosnih službi.

Predložene izmjene u ime Klub HDZ-a podržao je Vladimir Ivković, koji je naglasio da je ravnatelj policije "najbitnija karika u radu policije".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene