Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Saboru je nastavljena rasprava zastupnika o izvješću HOO-a za 2012. godinu.


Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje pojedinačnom raspravom zastupnika o Izvješću Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za 2012. godinu.

Vezani članci Hrvatski sabor, ilustracija Sabor odlučio: Rekli su "ne" prijedlogu Zakona o pobačaju Sabornica U Saboru o izmjenama zakona o prekidu trudnoće: "Nije isto kada nastaje ljudski život i kada nastaje ljudska osoba"

Zlatko Mateša zastupnicima je poručio da ga smeta što se to toj maloj televiziji (Sportska televizija) raspravlja dva dana kao o proračunu Hrvatske, a kriteriji su drugačiji kada se radi o javnim poduzećima u vlasništvu države, poput Hrvatske pošte koja nije problem. 'A mi jesmo problem. Slažem se, problem je, ali probat ćemo iz njega izaći', rekao je Mateša.

Kajin traži odgovor koliko Pula troši za promidžbu

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin upozorio je na početku jutrošnjeg zasjedanja Sabora kako već tri mjeseca od grada Pule nije dobio odgovor na svoje zastupničko pitanje o tome koliko novaca troše za medije i PR, pa je od predsjednika Sabora Josipa Leke zatražio da utječe kako bi konačno dobio odgovor.

'Prošla su gotovo tri mjeseca, a nisam dobio odgovor od grada Pule o tome koliko novaca troše za medije, PR, za televizije, odnosno koliko troše za promidžbu', požalio se Kajin.

IDS-ov zastupnik Valter Boljunčić i drugi ta su pitanja, tvrdi Kajin, tražili od grada Rijeke i Primorsko-goranske županije i promptno su dobili odgovor.

'Ono što ja znam je trošak od preko tri milijuna kuna zajedno s komunalnim poduzećima, ali ne znam kome ide taj novac i mislim da bi javnost to konačne trebala doznati', ističe Kajin.

Od predsjednika Sabora zatražio je da, sukladno Poslovniku i zakonu, iskoristi svoj autoritet te zatraži odgovor na njegovo zastupničko pitanje.

'Najuspješnija sportska godina'

'Bila je to najuspješnija sportska godina u hrvatskom sportu', poručio je Predsjednik HOO-a dan ranije zastupnicima u Saboru, tijekom iznošenja izvješća. 

Mateša: 2012 je bila najuspješnija sportska godina u hrvatskom sportu!

Dva dana prije toga glavni tajnik HOO-a Josip Čop predstavio je skupštinarima Programsko i financijsko izviješće za prošlu godinu, koju je HOO završio s manjkom prihoda od 350.496 kuna. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju