Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sabina Glasovac kandidatkinja je SDP-a za gradonačelnicu Zadra, grada u kojem je HDZ dosad bio nedodirljiv.


Sabina Glasovac, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra, na prvi krug lokalnih izbora mogla bi izaći mamurna. Dan ranije će, naime, proslaviti svoj 39. rođendan.

Vezani članci Polaganje vijenaca - Maslenica - 4 Plenković obišao Maslenicu i položio vijenac, susreo se i s Gotovinom: ''Imamo Hrvatsku kakvu su željele generacije Hrvata'' Josip Aladrović Pogledajte kako je to ministar Aladrović zasjenio poznate dame u Saboru, nisu im pomogle ni bijele čizme ni svilene bluze!

Toga 20. svibnja 1978. godine Glasovac je rođena u Našicama, a u njenom kratkom službenom životopisu na stranicama Sabora stoji još da je završila Filozofski fakultet u Zadru postavši profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti.

Šira javnost za nju je prvi put čula kada je postala savjetnica Željka Jovanovića, tadašnjeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a u srpnju 2013. Vlada ju je imenovala Jovanovićevom pomoćnicom.

Slučajno ili ne, u listopadu iste godine Glasovac je postala i predsjednica zadarskog SDP-a, no u toj je organizaciji aktivna već gotovo 20 godina. Da će se uključiti u politiku odlučila je još kao studentica, no u Zadru stranka nije nikad imala ozbiljne izglede za osvajanje vlasti. "To rade idealisti, ne karijeristi", objasnila je nedavno za Novu TV. 

Nakon odlaska Jovanovića Glasovac je ostala pomoćnicom i novog ministra Vedrana Mornara. Ostala je upamćena kao jedna od rijetkih političara koji, nakon odlaska s vlasti nisu koristili izuzetno cijenjenu mjeru u političkim krugovima, popularno nazvanu "6+6", prema kojoj političar nakon napuštanja funkcije ima pravo na punu plaću pola godine te još šest mjeseci na pola dotadašnje plaće. 

Umjesto toga Glasovac se vratila na posao na posao u zadarsku gimnaziju Franje Petrića u kojoj je predavala i prije dolaska u Zagreb. 

Bila je najmlađa vijećnica u Županijskoj skupštini, a kasnije i u zadarskom Gradskom vijeću. Što zbog godina, a što zbog atraktivnog izgleda, kolege su joj u to vrijeme znali dobacivati "mala" i redovno je stavljati zadnju na popis za raspravu kako bi je mogli najaviti kao "šećer na kraju", što je nju posebno ljutilo.

U slobodno vrijeme Glasovac se opušta na boksačkim treninzima, što je nedavno otkrila za Novu TV, kao i to da uživa gledati košarkaške utakmice. Nije u braku iako kaže da bi jednog dana voljela imati supruga i djecu. Za sebe kaže da je vjernica, ali ne praktična u smislu odlazaka u crkvu. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju