Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sabina Glasovac kandidatkinja je SDP-a za gradonačelnicu Zadra, grada u kojem je HDZ dosad bio nedodirljiv.


Sabina Glasovac, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra, na prvi krug lokalnih izbora mogla bi izaći mamurna. Dan ranije će, naime, proslaviti svoj 39. rođendan.

Vezani članci Slika nije dostupna Iz rata na posao: Čovjek kojeg je HDZ uveo "s klupe" u utakmicu za gradonačelnika Zadra Slika nije dostupna Nekadašnji HDZ-ov bombarder sada ponovno u nadmetanju za Rijeku

Toga 20. svibnja 1978. godine Glasovac je rođena u Našicama, a u njenom kratkom službenom životopisu na stranicama Sabora stoji još da je završila Filozofski fakultet u Zadru postavši profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti.

Šira javnost za nju je prvi put čula kada je postala savjetnica Željka Jovanovića, tadašnjeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a u srpnju 2013. Vlada ju je imenovala Jovanovićevom pomoćnicom.

Slučajno ili ne, u listopadu iste godine Glasovac je postala i predsjednica zadarskog SDP-a, no u toj je organizaciji aktivna već gotovo 20 godina. Da će se uključiti u politiku odlučila je još kao studentica, no u Zadru stranka nije nikad imala ozbiljne izglede za osvajanje vlasti. "To rade idealisti, ne karijeristi", objasnila je nedavno za Novu TV. 

Nakon odlaska Jovanovića Glasovac je ostala pomoćnicom i novog ministra Vedrana Mornara. Ostala je upamćena kao jedna od rijetkih političara koji, nakon odlaska s vlasti nisu koristili izuzetno cijenjenu mjeru u političkim krugovima, popularno nazvanu "6+6", prema kojoj političar nakon napuštanja funkcije ima pravo na punu plaću pola godine te još šest mjeseci na pola dotadašnje plaće. 

Umjesto toga Glasovac se vratila na posao na posao u zadarsku gimnaziju Franje Petrića u kojoj je predavala i prije dolaska u Zagreb. 

Bila je najmlađa vijećnica u Županijskoj skupštini, a kasnije i u zadarskom Gradskom vijeću. Što zbog godina, a što zbog atraktivnog izgleda, kolege su joj u to vrijeme znali dobacivati "mala" i redovno je stavljati zadnju na popis za raspravu kako bi je mogli najaviti kao "šećer na kraju", što je nju posebno ljutilo.

U slobodno vrijeme Glasovac se opušta na boksačkim treninzima, što je nedavno otkrila za Novu TV, kao i to da uživa gledati košarkaške utakmice. Nije u braku iako kaže da bi jednog dana voljela imati supruga i djecu. Za sebe kaže da je vjernica, ali ne praktična u smislu odlazaka u crkvu. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju