Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Amoralna' donacija

'S 300 tisuća doniranih HDZ-u, Spačva je mogla mjesec dana plaćati stotinu radnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U financijskom izvještaju za 2008. koji je jučer objavio HDZ, osim podatka da je najveći financijer HDZ-a sa 840 tisuća kuna poznati hotelijer Anđelko Leko, pozornost javnosti je zaokupila i informacija da je 300 tisuća kuna donirala tvrtka Spačva d.o.o. iz Vinkovaca koja je otpustila 300 radnika. Ovakvim donacijama HDZ je prikupio 5,2 milijuna kuna.

Predsjednik uprave Spačve Dario Puljiz je rekao da je kod njihove donacije sve posve legitimno. Napominje da je ugovor o donaciji potpisan u listopadu 2007. za 2008. te da se tada nije moglo znati da tko će biti na vlasti niti da će nastupiti ovako velika kriza. Puljiz kaže da tada nije bilo naznaka da će Spačva zapasti u takve probleme da će morati otpuštati stotine radnika. 'Poslovanje tvrtke se ne vodi plaćanjem donacija strankama i to mi i sami znamo', kazao je Puljiz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Zbog toga sam smijenio Linića' Milanović: Nemogućnost prodaje Spačve je 'logična posljedica' Slika nije dostupna Ljutiti odlazak 'Najstrašnije je da se dira ljude kojima je jedini zločin što sam im oženio majku'

>> Najveći financijer HDZ-a Leko sa 840.000 kuna

Šimo Orešković, sindikalni povjerenik PPDIV-a, nazvao je ovu donaciju Spačve amoralnom. 'Sa 300 tisuća kuna moglo se mjesec dana plaćati stotinu radnika. Amoralno je u ovakvoj krizi plaćati donacije strankama i s druge strane otpuštati radnike', kazao nam je Orešković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene