Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog huaweija

Rusko Veleposlanstvo u Hrvatskoj šali se na račun SAD-a: ''Kupite skuplje američke avione''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko Veleposlanstvo u Zagrebu na svom se profilu na Facebooku ironično osvrnulo na vijest da je osvrnulo na vijest da je Amerika zabrinuta širenjem Huaweija u Europi, osobito u zemljama članicama NATO-a.

''SAD kaže: Nemojte kupovati ruski plin, jer je jeftiniji od američkog. Nemojte kupovati jeftiniji kineski huawei, jer nećemo vas moći više pratiti. Nemojte kupovati ruske, švedske ili izraelske avione, kad imate skuplje američke.
Toliko o slobodi tržišta na američki način 😁😁😁
#MakeAmericaGreatAgain'', napisali su iz ruskog Veleposlanstva na profilu na Facebooku.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan

Američki državni tajnik Mike Pompeo upozorio je europske zemlje da bi korištenjem tehnologije Huaweija mogli narušiti odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Pompeo je u Mađarskoj rekao da SAD ima obvezu upozoriti druge vlade na rizik izgradnje mreža s opremom kineskog telekomunikacijskog giganta objasnivši da se gubi privatnost jer bi Kina mogla koristiti podatke.

''Ako zemlje koriste Huawei opremu, to nam otežava partnerstvo s njima, rekao je Pompeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene