Anvar Azimov (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Anvar Azimov (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

Rusko Veleposlanstvo u Zagrebu na svom se profilu na Facebooku ironično osvrnulo na vijest da je osvrnulo na vijest da je Amerika zabrinuta širenjem Huaweija u Europi, osobito u zemljama članicama NATO-a.


''SAD kaže: Nemojte kupovati ruski plin, jer je jeftiniji od američkog. Nemojte kupovati jeftiniji kineski huawei, jer nećemo vas moći više pratiti. Nemojte kupovati ruske, švedske ili izraelske avione, kad imate skuplje američke.
Toliko o slobodi tržišta na američki način 😁😁😁
#MakeAmericaGreatAgain'', napisali su iz ruskog Veleposlanstva na profilu na Facebooku.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Procurilo pismo koje je Trump poslao Erdoganu: "Ne želim biti odgovoran za uništenje turske ekonomije. Ne budite budala!" Branimir Vidmarović (Foto: DNEVNIK.hr) Stručnjak za međunarodne odnose: "Hrvati bi posljedice krize u odnosima SAD-a i Kine mogli osjetiti na cijenama tenisica, odjeće..."

Američki državni tajnik Mike Pompeo upozorio je europske zemlje da bi korištenjem tehnologije Huaweija mogli narušiti odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Pompeo je u Mađarskoj rekao da SAD ima obvezu upozoriti druge vlade na rizik izgradnje mreža s opremom kineskog telekomunikacijskog giganta objasnivši da se gubi privatnost jer bi Kina mogla koristiti podatke.

''Ako zemlje koriste Huawei opremu, to nam otežava partnerstvo s njima, rekao je Pompeo.