Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla i reakcija

Ruske vlasti najavile suđenje Vjekoslavu Prebegu, ministar Grlić Radman: "To je neprihvatljivi igrokaz"

Aktualno Galerija Vjekoslav Prebeg - 3 Vjekoslav Prebeg - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vjekoslav Prebeg - 4 Vjekoslav Prebeg - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vjekoslav Prebeg - 2 Vjekoslav Prebeg - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vjekoslav Prebeg - 1 Galerija 1/4 >>
Ruske vlasti najavile su da će suditi Vjekoslavu Prebegu. Prebeg se borio na ukrajinskoj strani i oslobođen je iz ruskog zarobljeništva u rujnu prošle godine.

Vjekoslav Prebeg jedan je od petorice stranih boraca iz redova ukrajinske vojske kojem Rusija sada želi suditi u odsutnosti, uz tri britanska državljanina i jednog švedskog.

Optužnica je ista kao i na sudu samoproglašene Narodne Republike Doneck – tereti ih se za plaćeništvo, međunarodni terorizam i organiziranje terorističke skupine

Pročitajte i ovo Vjekoslav Prebeg ODLIKOVANJE ZA HRABROST Zelenski odlikovao strane državljane koji su se borili u Ukrajini, među njima i Vjekoslav Prebeg: "Za osobnu hrabrost i nesebične akcije"

Pročitajte i ovo Vjekoslav Prebeg "užasno brutalno" VIDEO Prebeg otkrio detalje kako je završio u zarobljeništvu i kada se najviše bojao za život: "Bili smo nepažljivi..."

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman najave Rusije nazvao je neprihvatljivim igrokazom.

"Ovo je nešto što je nama apsolutno nonsense, neprihvatljivo. Imamo zemlju koja je napala drugu zemlju i agresor se smatra legitimnim za jurisdikciju drugoj državi. To je apsolutno neprihvatljivo. Dragovoljno se priključio ukrajinskim braniteljima koji su branili svoju zemlju. Mi smo osudili rusku agresiju i priznali smo teritorijalni integritet Ukrajine. Prema tome, ovo je novi oblik agresije", rekao je ministar.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene