Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio Cambi

Drago Rogulj i Branko Tišljar ostaju na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće splitskoga Županijskog suda odbilo je danas žalbu Županijskoga državnog odvjetništva uloženu nakon što je jučer istražni sudac odbio prijedlog za pritvaranje dvojice osumnjičenih za nesreću nagibnoga vlaka - Drage Rogulja (54), voditelja zaštite od požara u HŽ Infrastrukturi Sekciji Split, i Branka Tišljara (42), voditelja vatrogasaca DVD-a Stružac Kutina, doznaje se na splitskome Županijskom sudu.

Kako je potvrdio glasnogovornik suda Neven Cambi, time je potvrđeno rješenje istražnog suca Stanka Grbavca. Tišljar i Rogulj bili su uhićeni i privedeni istražnome sucu zajedno s direktorom Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivanom Medakom (51), direktorom Intradea Ivanom Tomaškovićem (34) i njegovim tastom i savjetnikom Jozom Bazinom (58).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sud mu uvažio molbu, dorh se žali Daruvarac bi uskoro mogao na slobodu: "Dobio je pozitivno mišljenje zatvora. Ima najbolje ocjene" Slika nije dostupna NA RAZINI EU Nezakonita trgovina, krivolov, nesreće... Zastupnici traže zabranu korištenja divljih životinja u cirkusima

>> Trojica osumnjičenih pritvorena, dvojica na slobodi

Sudac je Medaku, Tomaškoviću i Bazini zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti djela odredio pritvor, a Tišljara i Rogulja pustio je na slobodu obrazlažući to time da njih dvojica nisu bili svjesni protupravnosti svojeg djelovanja. Petorica su osumnjičena zbog teške željezničke nesreće koja se dogodila 24. srpnja u Rudinama kad je nagibni vlak Zagreb-Split iskliznuo s tračnica. Tom je prilikom poginulo šest osoba, 55 ih je teže i lakše ozlijeđeno, a učinjena je i golema šteta.

Od glasnogovornik Cambija danas se doznaje i da su odbijene i žalbe branitelja trojice pritvorenih - Medaka, Tomaškovića i Bazine. Njihovi branitelji su se žalili na određivanje pritvora i otvaranje istrage. Iako je bilo najavljeno da će rezultati vještačenja smjese s tračnica do kraja ovoga tjedna stići u Split, baš kao i nalaz crne kutije iz vlaka, koju je trebao pregledati Centar za kriminalistička vještačenja ‘Ivan Vučetić’ u Zagrebu, na Županijski sud do danas nije stiglo ništa, potvrdio je Cambi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene