Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za nesreću nagibnog vlaka

Trojica osumnjičenih pritvorena, dvojica na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Splitu Davor Svalina, koji vodi predmet željezničke nesreće nagibnog vlaka, otvorio je istragu protiv tri osobe, kojima je odredio jednomjesečni pritvor, a dvije osobe su nakon 48 sati puštene iz pritvora na slobodu.

Sudac je odluku donio nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu rano popodne podnijelo istražni zahtjev tražeći pritvor za svu petoricu osumnjičenih zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, te zbog teških okolnosti kaznenog djela, doznaje se u tome odvjetništvu. Kako se doznaje u Županijskom državnom odvjetništvu, sudac Svalina je prilikom donošenja odluke smatrao da dvojica puštenih na slobodu nisu imali svijest o protupravnosti kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Ilustracija nema dokaza Puštena četvorica Srba koja su bila osumnjičena za napad na Kosovu Slika nije dostupna Pušteni osumnjičeni za pokušaj sabotaže nuklearne centrale u Švedskoj

Zbog tajnosti istrage nije rečeno tko su puštene osobe, no iz pouzdanog izvora doznaje se da se radi o Dragi Rogulju (54), voditelju zaštite od požara u HŽ Infrastrukturi Sekcija Split i Branku Tišljaru (42), voditelju vatrogasaca DVD Stružac-Kutina.

U pritvoru će sljedećih mjesec dana tako ostati Ivan Medak (58) direktor Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi, Ivan Tomašković (34) direktor trgovačkog društva 'In-trade', te njegov tast Jozo Bazina (58), savjetnik u istom trgovačkom društvu. Oni se sumnjiče za željezničku nesreću nagibnog vlaka koji je prometovao na relaciji Zagreb-Split, a koja se dogodila 24. srpnja u 12,05 sati u Rudinama kod Kaštela. U izlijetanju vlaka s tračnica poginulo je šest putnika, dok ih je 55 teže i lakše ozlijeđeno.

>> VIDEO: Osumnjičeni snimio kobno polijevanje pruge

Inače, jutros su testirane tračnice u Kaštelima i kako se doznaje od regionalnog direktora HŽ-a u Splitu Slavka Šerića, testiranje je obavljeno na mokro i suho prilikom čega su lokomotive vozile različitom brzinom. 'Sve je prošlo u redu. Sada će se nastaviti čišćenje pruge i nadamo se kako će nagibni vlak najvjerojatnije sutra biti uklonjen s pruge. Kako očekujemo putnički bi promet, ukoliko sve ove predradnje prođu dobro, trebao biti nastavljen u ponedjeljak', kazao je Šerić. (Hina)

Kakvu kaznu zaslužuju odgovorni za nesreću?

  • Doživotnu kaznu zatvora
  • Godinu dana zatvora
  • Do deset godina zatvora
  • Ne zaslužuju zatvor
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene