Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna 500 kuna

I u ovom gradu druženje uz kapljicu na zidićima i u parkovima postaje prošlost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzumacija alkohola na javnim površinama čest je prizor u mnogim gradovima. Onima koji su to odlučili novčano kažnjavati - priključila se i Rijeka. Svako ispijanje na javnom prostoru prekršitelja će stajati 500 kuna. Provjerili smo u kojim se sve gradovima zbog tog prekršaja već može dobiti kazna.

Riječka Delta, obala i Kont - neka su od omiljenih okupljališta mladih Riječana. Često se na ovim mjestima konzumira alkohol, ali čini se da je tome došao kraj. Ispijanje alkohola na javnom mjestu, u Rijeci će vas stajati 500 kuna.

Pročitajte i ovo Jarun najveća zona bez automobila - 2 Zabrana Na Jarun se više ne smije automobilom, pročelnik Pavuna otkrio kako će Zagrepčani sada do rekreacije i roštilja: "Idealno bi bilo..." Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

Do kraja godine, dok se Riječani ne priviknu na novu odluku gradskog vijeća, dijelit će se opomene. Nakon toga kreće novčano kažnjavanje. Rijeka nije prva koja se odlučila na kažnjavanje onih koji uživaju u akoholu na javnim površinama. Za takav čin u Osijeku ćete biti kažnjeni s 500 kuna. U Karlovcu se pak kazne penju i do 1000 kuna, a one su još veće u Makarskoj - od 500 pa do 2000 kuna.

Istraživanje: Više od 90 posto djece barem jednom pili alkohol

U Splitu takva odluka još nije donesena. 'Mi u gradu Splitu nismo dosad donijeli takvu odluku. Mi svi znamo ovdje da smo na zidićima se upoznavali i družili', kaže Goran Kovačević, zamjenik gradonačelnika grada Splita.

Kaznu za druženje uz kapljicu na javnoj površini nećete dobiti ni u Zadru. Međutim, problem nastaje kada mladi koji se uz piće druže na javnim mjestima još nisu navršili 18 godina. Njima alkohol ne bi smio biti dostupan, no svaki vikend pokaže nam suprotno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene