Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlačenje iz posla

Propao pompozno najavljivan projekt: Od kruzera u Rijeci niti 'k'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o brojnim kruzerima koji će pristajati u Rijeku izazvala je žestok sukob između Lučke uprave i koncesionara, riječkog poduzetnika Željka Maržića.

Maržić se odlučio povući iz posla, a deset milijuna kuna uloženih u zgradu putničkog terminala namjerava tužbom povratiti od Lučke uprave koja pak tvrdi nikom ništa nismo jamčili, a Maržić nam duguje milijun i pol kuna za koncesiju.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Rafinerija nafte Rijeka - 2 gotovi radovi Riječka rafinerija pokrenula puno proizvodnju goriva nakon šest mjeseci

'Ugovor je sklopljen na dvadeset godina, a Lučka uprava Rijeka kao davatelj koncesije ne vodi poslovnu politiku samog koncesionara', rekao je Željko Glavan, pomoćnik ravnatelja za komercijalno operativne poslove Lučke uprave Rijeka.

' Luka je ostala na dva katamarana, dužobalna linija je pala prošle godine za 30 posto, ove će se ukinuti ili sljedeće godine, a cruisera nema, od 800 cruisera koji je došao u Hrvatsku niti jedan nije došao u Rijeku', tvrdi Zoran Maržić, koncesionar Putničkog terminala.

Dosadašnji koncesionar odlučio je staviti ključ u bravu. 'Ja više ne želim ulaziti u daljnje dugove po koncesijskoj naknadi želim to prekinuti, platiti dugove za 2011 godinu, tužiti lučku upravu', tvrdi Zoran Maržić, koncesionar Riječkog putničkog terminala.

'Ako nam se to dogodi onda je na nama da poštujemo zakone, zakonske propise, pozitivne propise Republike Hrvatske pokušamo naći novog koncesionara', tvrdi Željko Glavan, pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Rijeka. Hoće li uspjeti naći novoga koncesionara do ljeta, upitno je. Kako sada stvari stoje, ni ove godine ni jedan kruzer neće uploviti u riječku luku.

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene