Rezultati državne mature pokazali su lošije znanje iz hrvatskog jezika, no, nešto bolje iz matematike i engleskog jezika. Unatoč pandemijskoj godini i stresnom razdoblju za maturante, ipak su nešto bolji rezultati što se tiče negativnih ocjena.

Galerija Rezultati državne mature, ilustracija - 3 Rezultati državne mature, ilustracija - 4 Rezultati državne mature, ilustracija - 2 +1 Rezultati državne mature, ilustracija - 1

To se vidi i po broju gimnazijalaca koji su pali maturu - ove godine ih je 3,2%. No poražavajući rezultat je da je 14 posto učenika predalo prazan esej iz hrvatskog jezika, čak dvostruko više nego prošle godine.

Vezani članci Ilustracija Maturantima od ove godine nova pravila za polaganje ispita: Pogledajte što se sve mijenja Rješavanje zadatka iz matematike, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Zašto su rezultati mature najlošiji dosad? "Trebalo je razmišljati što naši učenici ne znaju", "Zadaci su preteški, ni profesori ih ne znaju riješiti"

Nije obvezno napisati esej da bi se dobila pozitivna ocjena, izvjestila je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

"1337 učenika hipotetski ove godine može upisati pravo, ekonomiju, kroatistiku, pa i novinarstvo, što ih ni na koji način ne spriječava ako ostalim ocjenama na državnoj maturi osvoje dovoljan broj bodova. Koliko je to dobro ili nije, naravno različita su viđenja, po meni to nije dobro i da time snižavamo standard pismenosti naših učenika", rekao je Vinko Filipović , v.d. ravnatelj NCVVO-A.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju