U petak iz Philadelphije kreće prvi direktan let Za Dubrovnik. To je prva izravna zračna veza Hrvatske i SAD-a nakon 28 godina. Letovi se izvrsno pune, a posebno su sretni Hrvati koji žive u Americi.

Galerija


Zvuk Dalmacije čuo se u Philadelphiji. Uzvanike na večeri u Philadelphiji zabavljala je Hrvatsko američka klapa. U SAD-u živi milijun i pol Hrvata, pa ih direktan let itekako veseli.

Vezani članci Mons. Mladen Uzinić i Mario Jurič - 1 Biskup Mate Uzinić o odlasku iz Dubrovnika, komentirao i nove mjere: "Nemamo druge nego pokušati živjeti s njima" Policijska potjera Kolona policijskih automobila u filmskoj potjeri za dječakom koji je oteo školski bus i izazvao tri sudara

Brojni su već kupili karte i ovo ljeto posjetit će domovinu. ''Već 14. sam na dubrovačkom aerodromu. Živim u New Jerseyju. Okupljamo se ovako s klapom. Prošle godine sam imala tri izložbe o tradicionalnoj nošnji iz dubrovačkog kraja, a napisala sam isto tako i knjigu 'Tradicionalna kuhinja iz dubrovačkog kraja''', rekla je Ana Sračić Rodrigez.

Zračna povezanost između dvije zemlje trebala bi doprinjeti ne samo turizmu, već i gospodarskoj suradnji. ''Imamo ovdje 150 poslovnih ljudi iz Philadelphije. To je ono što smo željeli. Željeli smo da dođu i vide prekrasnu Hrvatsku. I mislim da i jesu. Mislim da je ovo bila vrlo uspješna večer'', kazao je Steve Ruakvina, predsjednika Nacionalnog udruženja Hrvata u SAD-u.

Letovi za ovo ljeto već su odlično popunjeni, a dolazak Amerikanaca u Hrvatsku trebao bi rasti za 10 do 15 posto.

Amerikanci su među najbrojnijim gostima u Hrvatskoj, a najposjećenije destinacije su Dubrovnik, Split, Zagreb, Hvar i Rovinj. Iz Philadelphije će se letjeti četiri puta tjedno. Cijena karte kretat će se između 1000 i 1500 eura.

Na prvom će letu iz Philadelphije za Dubrovnik biti i reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

''Let s Philadelphijske luke kreće u 18 sati po lokalnom vremenu. Vozit će nešto više od 9 sati i u Dubrovniku smo ujutro u 9:30. Treba naglasiti da je ovo let koji je već dobro popunjen, za koji se traže karte. To možemo zahvaliti tome što je Philadelphija od New Yorka udaljena sat i pol vremena vožnje vlakom, kao i od Washingtona. Zato svi smatraju da će ovaj let ispuniti velika očekivanja'', izvijestila je Klaić Saulačić iz Philadelphije.

U Philadelphiji je u petak na gradskoj vijećnici izviješena hrvatska zastava, a Dubrovnik i Philadelphia su potopisali povelju o prijateljstvu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Najslađoj navijačici Vatrenih ispunjena želja: Prije godinu dana pozvala je Modrića na piknik, a sada ga je upoznala