Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li kurir surađivati?

Rekordna zapljena marihuane u Zagrebu: "Bila je pobacana u prtljažniku i na zadnjem sjedalu, i prekrivena crnom vrećicom za smeće"

Rekordna zapljena droge dogodila se u Zagrebu. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić otišao je ispred sjedišta zagrebačke krim policije otkriti više informacija.

Crnogorac star 23 godine u kombi vozilu pokušao je prokrijumčariti više od 250 kilograma marihuane. Pao je na zagrebačkim naplatnim postajama Lučko. No više detalja ima voditelj službe za droge PUZ-a Mladen Staneković.

"Pošto su bile utakmice kupa hrvatskog nogometa policija je vršila pojačano postupanje na prilazima gdje idu navijači Torcide prema Osijeku. Zaustavljali smo vozila da bi našli bengalke, oružje ili oruđe za kakav sukob. Tako je zaustavljen i taj kombi", ispričao je Staneković.

Mladić se nije pretjerano trudio da prikrije što radi.

Pročitajte i ovo Pao diler u Varaždinu Ide iza rešetaka Pao diler u Varaždinu: Makedonac u autu imao više od 10 kila marihuane, automatsku pušku i revolver

"Droga uopće nije bila sakrivena. Bila je pobacana u prtljažniku, na zadnjem sicu, ispod sica i prekrivena crnom vrećicom za smeće."

Još se ne zna gdje je droga trebala ići i odakle je došla.

"To su obično neki kuriri koji ni ne znaju gdje je točno odredište gdje voze drogu nego ih netko navodi. Nisu spremni za suradnju s policijom", rekao je voditelj službe za drogu.

Posljednjih mjeseci svjedočimo policijskim izvješćima o raskrinkanima laboratorijima za proizvodnju droge.

"Ljudi sami proizvode konoplju tipa droge u nekim manjim šatorima za vlastitu upotrebu dok se veći laboratoriji s više desetaka ili stotina stabljiki nalaze u iznajmanjenim kućama."

Pročitajte i ovo Pali dileri droge u Rovinju - 3 PALE ČETIRI OSOBE Dolijali dileri droge u Rovinju: Policija pronašla heroin, marihuanu, amfetamine, MDMA...

Što se tiče trendova u svijetu droge, na hrvatskim ulicama danas je najviše konoplje tipa droge, onda su tu amfetamini, tablete ectasya i kokain.

Jedno vrijeme smo imali i veliki trend mula.

"One dođu s vremena na vrijeme. Nekad se otkriju, nekad prođu. Radi se analiza da bi se to što više suzbilo", rekao je za kraj Staneković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene