Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inspekcija Ministarstva poljoprivrede u suradnji s policijom na širem je području Omiša razbila lanac organiziranih krijumčara stoke i mesa.Zaplijenjeno je 15-ak goveda, oko tona mesa, a protiv krijumčara podnesene su dvije kaznene i jedna prekršajna prijava, doznaje se u Ministarstvu poljoprivrede.

Vezani članci Sniženja, ilustracija Kako trgovci muljaju: Inspektori češljali zimska sniženja, objavili što su sve našli Cijepljenje u sportskoj dvorani - 2 U dubrovačkoj bolnici se preko reda cijepili i djelatnici policije? Iz sindikata poručuju: ''Imamo više anonimnih prijava''

Sveobuhvatnu akciju suzbijanja ilegalnog prometa stoke i mesa inspekcija Ministarstva poljoprivrede u suradnji s MUP-om i PU splitsko-dalmatinskom već nekoliko dana provodi u južnoj Dalmaciji, poglavito na širem području Omiša.

Prošli tjedan zaplijenjeno je oko tonu mesa bez podrijetla, a ovoga tjedna pod okriljem noći u jednom selu pokraj Omiša 15-ak goveda različitog uzrasta bez markica, a i ono što je bilo označeno nije pripadalo tim govedima, izjavio je glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

Nakon toga je, dodao je Pavić, na osnovi indicija i praćenja
određenih kanala razbijena vrlo organizirana skupina ilegalnih
trgovaca stokom. Protiv dvojice podnesene su kaznene prijave, a protiv jedne osobe prekršajna.

Akciju je inicirao ministar poljoprivrede Petar Čobanković, a za rukovoditelja je imenovao ravnatelja Uprave za veterinarstvo i svoga pomoćnika Matu Brstila.

Akcija suzbijanja ilegalnih trgovine stokom i mesom nastavit će se idućih dana na širem području Dalmacije, jer postoje indicije da ilegalna trgovina stokom potječe s nekih sajmova, rekao je Pavić.