Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija

Ravnateljica škole u Čakovcu potvrdila da je svrabom zaraženo osmero učenika

Učenici pred čakovečkom Graditeljskom školom (Foto: čitatelj)
Učenici pred čakovečkom Graditeljskom školom (Foto: čitatelj) Foto: ?itatelj
Srebrenka Pongrac, ravnateljica Graditeljske škole Čakovec u kojoj je više učenika zaraženo svrabom, odgovorila je na upit portala DNEVNIK.hr o mogućoj epidemiji. Navodi da je u školi evidentirano osmero zaraženih.

"U ponedjeljak, 20.11., evidentirali smo simptome bolesti kod šest učenika smještenih u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec. Odmah je obaviješten Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i poduzete mjere prema preporuci Zavoda. Iz opreza upozoreni su i svi drugi učenici i informirani o mjerama zaštite. Od jučer, 23.11., imamo još dva slučaja bolesti kod učenika. Danas, 24.11., u školi su bili liječnici Zavoda za javno zdravstvo i Sanitarna inspekcija Međimurske županije koji su pregledali sve prostore i utvrdili da je razina higijene normalna, da škola poduzima sve mjere koje je odredio Zavod za javno zdravstvo. Nastava se održava prema redovnom rasporedu", odgovorila je ravnateljica Graditeljske škole Čakovec Srebrenka Pongrac na upit portala DNEVNIK.hr o epidemiji svraba.

Pročitajte i ovo Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Podsjetimo, učenici Učeničkog doma i Graditeljske škole u Čakovcu kažu da nisu na vrijeme dobili obavijest o tome da se njihovom školom šiti epidemija svraba te da su organizirali prosvjed.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene