Učenik petog razreda u Pribislavcu kod Čakovca uboo je svog vršnjaka oštrim predmetom, najvjerojatnije staklom, točno iznad srca. Napadnutog dječaka spasila je debela jakna i odjeća pa je sve završilo posjekotinom.

Galerija


Do napada oštrim predmetom došlo je u petak poslijepodne nakon nastave, a dogodio se na autobusnoj postaji. U policiji su rekli da su obavljeni razgovori sa svima koji su uključeni u slučaj te da će se izvješće proslijediti Državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Vezani članci Pas, ilustracija (Foto:Pixsell,Davor Javorović) Trudnica i njezin dečko u Rusiji osuđeni zbog ubojstva psa: Željela je pojesti meso za liječenje tuberkuloze Ante Ujević (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) I sud se oglasio o nasilniku koji je brutalno pretukao vlastitu kćer

"Njihov nastavni dan već je završio, s time da moram istaknuti da napadač nije cijeli dan prisustvovao nastavi. Tek ćemo kroz razgovor s roditeljima utvrditi što je bilo, zašto nije bio na nastavi, te koji je povod ovog događaja", rekao je Bruno Matotek, ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavecu.

Važno je pomoći i počinitelju napada

Matotek je potvrdio da tijekom napada nije došlo do težih ozljeda.

"Predmet kojim je izvršen napad nije bio dovoljno oštar da bi napravio i fizičku ranu već je došlo samo do posjekotine", rekao je te dodao: "Nakon službenih razgovora vjerojatno će doći do preseljenja u drugu ustanovu."

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba istaknula je kako je važno pomoći i žrtvi i počinitelju.

"Nama je cilj da od maloljetnog počinitelja nasilja ne postane punoljetni počinitelj nasilja", objasnila Buljan Flander. "Važno je ne samo raditi s djetetom koje je doživjelo nasilje nego pružiti pomoć i djetetu koje je počinitelj nasilja", dodala je.

Inače, prošle godine u školama su zabilježena 153 slučaja nasilja, najčešće se radi o nasilničkom ponašanju i tjelesnim ozljedama.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr