Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3. dan

Radnici KIO Orahovice nastavljaju štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako im je zdravlje ugroženo, bivši radnici KIO Keramike treći dan štrajkaju glađu u svom prosvjednom šatoru. U štrajku su već 24 dana i nemaju namjeru otići dok se ne udovolji njihovim uvjetima.

Danas je već treći dan koji Zdravko Jurlina izdržava samo na vodi.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

'Pod nadzorom liječnika nisam, imam malo slabosti u želucu, tekućinu trošim, ne jedem ništa', kazao je Zdravko.

Bivši radnici KIO Keramike već 24. dan žive u prosvjednom šatoru u Orahovici. Iako je keramička tvrtka KIO bila privatna, u njezinu vlasništvu bile su banke. Upravo zato radnici od države traže oko 16 milijuna kuna.

'Naši zahtjevi su otpremine i naše još neisplaćene plaće. To želimo da nam se isplati jer smo to zaradili', kaže Zdravko.

Nakon neuspješnih prosvjeda u Zagrebu te blokade državne ceste, radnici su se odlučili na štrajk glađu. Iako su očekivali posjet predsjednice Vlade, ona je, kažu, Orahovicu uspješno izbjegla te je za putovanje od Slatine do Našica odabrala okolni put. Nije jedina koja ih izbjegava.

'Prijavili smo policiji određene radnje koje se izvode u KIO Keramika prije 11 dana. Na tu prijavu nemamo još odgovora niti je policija otišla da vidi što se tamo radi. Jednostavno nas ignoriraju', kaže Branislav Pejčić, član upravnog odbora Udruge.

Štrajkaši ipak ne odustaju. Vatru u prosvjednom šatoru neće ugasiti dok ne ostvare svoje zahtjeve. Traže opstanak najmanje 200 radnih mjesta te isplatu oko 16 milijuna kuna za 460 bivših radnika.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene