Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže isplatu zaostalih plaća

Radnici i Uprava Imunološkog pozdravljaju odbijanje ponude Visie Croatice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici i Uprava Imunološkog zavoda priopćili su u petak kako unatoč složenim uvjetima i situaciji u kojoj se Zavod nalazi i posluje, pozdravljaju Odluku Vlade Republike Hrvatske o odbijanju ponude komanditnog društva Visia Croatia.

Ujedno zahvaljuju Visiji Croatici i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti na sudjelovanju u akciji, s kojom su, u dobroj volji željeli pomoći u opstanku Zavoda i osigurati mu budućnost.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

U sljedećem razdoblju očekujemo iznalaženje trajnog rješenja za stabiliziranje poslovanja, s čime ćemo osigurati redovitu isplatu plaća i financiranje proizvodnih procesa te ostvarivanje prihoda od prodaje vlastitih proizvoda.

Trenutno je ključno pitanje što hitnije riješiti problem isplate zaostalih plaća u Imunološkom zavodu u suradnji s većinskim vlasnikom, Republikom Hrvatskom i na njegovu rješenju intenzivno radimo, ističe se u priopćenju.

Odbijena ponuda Visia Croatice za Imunološki zavod

Imunološki zavod kao jedini proizvođač bioloških lijekova u Hrvatskoj ima trajnu vrijednost te je njegovo očuvanje u interesu hrvatske države. Njegovi radnici posjeduju specifična znanja i svojim će radom i zalaganjem i ubuduće maksimalno doprinositi zaštiti i prevenciji zdravlja, stoji u priopćenju.

Najavljena mogućnost štrajka

SSSH i i njegova podružnica Sindikat EKN-a istovremeno su u petak zatražili isplatu zaostalih plaća radnicima Imunološkog zavoda i ne dobije li tijekom idućeg tjedna Sindikat EKN-a informaciju kada će i na koji način biti isplaćena barem jedna plaća i kako će se riješiti isplata preostalih plaća, razmotrit će sve oblike industrijskih akcija uključujući i štrajk.

SSSH će svim svojim sindikatima sa više od 130.000 članova predložiti održavanje štrajka solidarnosti, rekao je, rekao je u petak na konferenciji za novinare predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel poručivši kako će predstojeće vruće ljeto bez obzira na godišnje odmore "dodatno zagrijati".

Sindikat EKN-a u okviru SSSH traži od Uprave Imunološkog zavoda, Ministarstva gospodarstva koji ju je postavio i Vlade kao većinskog vlasnika da žurno svim zakonitim načinima osiguraju novac za isplatu triju zaostalih plaća radnicima Zavoda, odnosno da se idući tjedan isplati minimalno jedna zaostala plaća. Igre se mogu nastaviti dalje, odlukom Vlade za raspisivanjem novog kruga natječaja za privatizaciju Imunološkog zavoda sve dok se ne steknu uvjeti za otvaranje stečaja, a što nikako ne želimo, ali u međuvremenu radnici moraju primati plaće, istaknuo je Novosel. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene