Većina ministara u ovom trenutku razmišlja o izborima u Lici. A velik ih se dio, nakon kritika da ministarsku dužnost koriste za stranačku kampanju, onamo otisnuo u tišini, bez poziva za medije.

Galerija Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr)

Kad smo o tome pokušali pitati ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, čiji rad plaćaju porezni obveznici i imaju pravo o njemu biti informirani, bio je otresit.

Vezani članci Lika bez struje: Ilustracija - 2 U Lici još uvijek loše vrijeme, vozači kamiona pronašli zanimaciju: "Kolega me čeka da idemo na kavu, ali ne mogu jer pazim na grah" Darko Milinović u posjetu 100-godišnjem Ličaninu Deda Luka iz sela Bilaj napunio 100 godina, u posjet mu stigao župan Milinović: "Zajedno smo popili rakiju, dida Luka je super"

Tolušić je tako u Lici bio u tajnosti, no kamere su ga svejedno pronašle. Poziv medijima nije išao, što ministar i priznaje.

Bio je u Senju, a suradnici ga pravdaju da je u neformalnom posjetu. Pokušali smo pitati što to znači, no odbio nas je.

"Nemojte me zamarati"

„Nemojte me sad zamarati. Pustite me sad na miru“, kaže ministar.

Osim Senja, posjetio je Perušić, Gospić i sela u blizini. U Lovincu je pak nenajavljeno bio ministar Goran Marić. Mediji nisu dobili poziv ni za ministricu kulture u Senju i Donjem Lapcu. Njezini suradnici uvjeravaju - već su to i prije činili.

Svoje putovanje u Ličko-senjskoj županiji prijavio je pak minislav zaštite okoliša Tomislav Ćorić. U društvu nositelja HDZ-ove liste Marijana Kustića, ali i gradonačelnika Novalje, postavio je kamen temeljac za izgradnju HEP-ove pogonsko-poslovne zgrade.

„I ovoj prilici, sinoć i u svakoj drugoj prilici podržat ću kolegice i kolege, kandidate, prijatelje iz HDZ-a“, kazao je Ćorić.

U isto vrijeme u Zagrebu se održao uži kabinet, a ministar uprave pravdao je kolege kojih nema.

„Na uži kabinet dolaze oni ministri koji imaju sutra točke na sjednici vlade i ako na stručnim koordinacijama točke nisu dovoljno razjašnjene“, kaže Lovro Kuščević.

Prozivke iz oporbe

Šef SDP-a ih za to vrijeme proziva.

„Ministara nije bilo dvije godine, za Liku nisu napravili ništa. Kao putujući su cirkus Colorado. Nude papire i lažna obećanja“, kaže Bernardić.

Bivši HDZ-ovac Darko Milinović kaže kako je riječ o „nikad viđenoj invaziji na Liku“

„Pozivam vladu da zbog najgorih izbornih rezultata koje će HDZ doživjeti u Lici ne proglašava izvanredno stanje u cijeloj zemlji“, kaže Milinović.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju