Bivši HDZ-ov saborski zastupnik Darko Puljašić, koji je podnio ostavku nakon što su objavljene tonske snimke na kojima prijeti direktoru gradske tvrtke i traži nezakonito pogodovanje u nekim poslovima, ostao je gradonačelnik Požege.

Galerija


Puljašić se po ulasku u Sabor odrekao plaće gradonačelnika pa sada volonterski obnaša tu funkciju. Odstupio je iz Sabora zbog USKOK-ove istrage, a već od ranije ima jednu pravomoćnu optužnicu. Unatoč svemu i dalje je gradonačelnik.

Danas je Gradsko vijeće u kojemu HDZ ima većinu trebalo izglasati odluku kojom bi Puljašić primao mjesečnu naknadu za svoj rad, no tu je odluku povukao predsjednik Vijeća.

Nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću Požege, Tamara Puač, objasnila je što se zapravo dogodilo, nazivajući spornu odluku - enigmom.

Naime, predsjednik je rekao da i ako se ta odluka izglasa, ona nije primjenjiva u ovom mandatu, prepričava Puač te dodaje da je to bila politička odluka, zbog izbora ''jer kao nije u redu da se tri mjeseca prije izbora donose takve odluke, iako je sa strane građana bilo vrlo nemoralno staviti takvu točku na dnevni red jer onda bi HDZ, u jednu ruku, pokazao da bi to bilo zakonita službena odluka HDZ-a za naknadu za trgovanje utjecajem''.

Miroslav Krušlin Onkološki pacijenti ogorčeni cijepljenjem preko reda: "Moj doktor je rekao - 'bit ćeš prvi na redu kad dobijem cjepivo'. Cjepiva nema"

Prihvaćena ostavka v.d. dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Miljenka Šimprage - 4 Napravljen prvi korak prema smjeni Borasa? Burilović nakon maratonske sjednice: "Savjet je od rektora zatražio da točku o stanju na Sveučilištu stavi na dnevni red Senata"

Puljašićev zahtjev smatra izrazito sramotnim i bahatim jer cijela je Hrvatska vidjela kako se dobivaju poslovi u Požegi. ''Sramotno je očekivati od čovjeka sa potvrđenom optužnicom kojem svaki tren treba početi suđenje, da traži još od građana da dobiva naknadu i što je još uvijek gradonačelnik'', objašnjava Tamara Puač.

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr