Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera s namještanjem obnove

Istražitelji pretražili stan i ured gradonačelnika Požege: Dnevnik Nove TV doznaje da neće biti privođenja, slijedi nešto drugo

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, pripadnici PNUSKOK-a jutros su došli u prostorije Grada Požege. Istražuju namještanje natječaja za energetsku obnovu, a pod povećalom istražitelja su gradonačelnik Darko Puljašić (HDZ) i dogradonačelnik.

MUP je potvrdio da u suradnji s USKOK-om provodi kriminalističko istraživanje, ali ne otkrivaju detalje. Dnevnik Nove TV doznaje da su pod istragom gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika.

Pročitajte i ovo Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Istražitelji PNUSKOK-a pretražili su službene i privatne prostorije te izuzeli potrebnu dokumentaciju. Očekuje se da neće biti uhićenja ni privođenja, već da će istraga završiti podizanjem kaznene prijave za kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić podnio je ostavku na saborski mandat nakon što je u medijima objavljeno da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetsku obnovu u tom gradu.

U srijedu je raspušten gradski odbor HDZ-a Požege i imenovano je Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika. Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu. Jutros je u Saboru prisegnuo HDZ-ov Nikola Mažar, koji u Saboru zamjenjuje Puljašića.

Gradonačelnik Požege ponovno je pod povećalom istražitelja. Nakon što mu je u rujnu skinut saborski imunitet zbog optužnice i čeka ga suđenje, sada je povezan s novom aferom. Objavljen je tajno snimljeni razgovor u kojem se čuje kako Puljašić i njegov zamjenik uvjetuju sad već bivšem direktoru požeškog Komunalca kome će se dodijeliti poslovi energetske obnove zgrada.

"Gradonačelnik je podnio ostavku na svoj mandat, i to nakon što sam se upoznao s novim elementima o kojima, nažalost, nismo imali saznanja. Bez obzira na jako istančane radare tko što radi, ovako nešto ne možete znati ako vam netko to ne kaže", rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene