Provjereno istražuje priču o 77-godišnjaku koji je prije dva tjedna pokupio dječake na biciklu i pobjegao s mjesta nesreće. Svjedoci tvrde da on nije vozio automobil.

Galerija


Gotovo pred kućnim pragom prije dva tjedna kod Koprivnice nastradala su dva dječaka, osmogodišnji Karlo i devetogodišnji Luka, koji su vozili bicikle kada je na njih naletio automobil. Bezbrižno su vozili, i to suprotnom stranom ceste i to im je, pokazat će se kasnije, spasilo život.

Vezani članci Prometna nesreća u Mraclinu - 4 Mladi vozač koji je skrivio prometnu na naplatnoj postaji mora na operaciju: ''Prebačen je u KB Dubrava nakon pozitivnog brisa na COVID'' Izvlačenje automobila nakon nesreće na naplatnim kućicama Mraclin - 3 Nesreća na naplatnim kućicama: ''Vjerojatno se radilo o nenormalnoj brzini. Probijena su tri zida. Toga ni u filmovima nema''

Umjesto da stane i pomogne djeci, vozač je pobjegao. Sreća je u nesreći što je za sobom ostavio trag koji je policiju vrlo brzo doveo do počinitelja. Međutim, grad priča drukčiju priču. Pojavile su se sumnje, ali i svjedoci koji tvrde kako 77-godišnji Đuro Koren nije taj koji je vozio auto. Reporter emisije Provjereno Ivan Čorkalo istražio je što se zapravo dogodilo toga dana kod Koprivnice.

Dva tjedna nakon tog događaja Luka se polako oporavlja nakon teških ozljeda glave, a Karlo je uspio proći s lakšim ozljedama. On je, nakon prvotnog šoka, majci opisao vozača, a kada je u medijima objavljena njegova fotografija, dječak je bio siguran u ono što govori. „On je samo rekao: 'Ne, to nije bio on!' Bio je baš siguran da to nije bio on“, rekla je njegova majka za Provjereno. Rekli su im tada u Državnom odvjetništvu, kaže, da ne mogu uzimati iskaz. „Da on nije teže ozlijeđen, da mi nemamo nikakvo pravo s tim, da se nemamo što miješati“, govori Karlova majka.

Društvene mreže preplavljene su sumnjama. Pojavio se svjedok koji kaže da je vidio automobil bez tablica, isti koji je pokosio dječake, a za volanom je, kaže, bila mlađa osoba. Sumnja je pala na sina 77-godišnjaka. „Ma ja ne sakrivam nikoga. Ne znam tko bi vozio. Ubijte me. Desilo se i ja nisam namjerno nikoga gazio“, rekao je za Provjereno Đuro Koren.

Alkotestiranje je potvrdilo da nije bio u pijanom stanju. „Ja se ne sjećam kako sam došao doma. Samo sam mislio što se dogodilo. Toplotni udar me udario“, rekao je Koren. Tko je upravljao automobilom? Je li 77-godišnji otac uistinu preuzeo krivicu kako bi zaštitio sina?

Priču Ivana Čorkala pogledajte u emisiji 'Provjereno' večeras u 22:50 na Novoj TV.