Nastavak pučke kuhinje (Foto: Dnevnik.hr) - 6
Nastavak pučke kuhinje (Foto: Dnevnik.hr) - 6

Nekoliko mjeseci poslije, imamo odgovor Centra za socijalnu skrb.


Sjećate se bračnog para koji smo snimili kako se luksuznim autom dovoze u pučku kuhinju po besplatan obrok? Dalje smo kopali pa otkrili kako su supružnici korisnici socijalne pomoći i grad im plaća režije.

Muškarac se na društvenim mrežama hvalio raskalašenim životom: jacuzzi, teretane, skupocjena alkoholna pića i svako malo novi automobil. Magazin Provjereno donosi i nastavak priče.

Nekoliko mjeseci poslije, imamo i odgovor Centra za socijalnu skrb. Poruka je to svima koji odluče od usta uzeti onim najsiromašnijim jer taj će im ručak svima prisjesti. Kad-tad.

"Nakon Vašeg upita i emisije Provjerenog od 10. ožujka gdje je prikazana reportaža o našem korisniku koji u luksuznom automobilu dolazi u pučku kuhinju, automobilu visoke materijalne vrijednosti, morali smo prvo utvrditi identitet. Nakon utvrđivanja identiteta, nadležna podružnica pokrenula je postupak preispitivanja prava. Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, centar je donio rješenje o prestanku prava na zajamčenu minimalnu naknadu, a analogno tome i prava na prehranu u pučkoj kuhinji, jednokratne naknade i sve druge beneficije. Ovdje se radi o četveročlanoj obitelji. Davanjem neistinitih podataka, oni su puno izgubili", rekla nam je Božena Horvat Alajbegović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

"Oni su uložili žalbu resornom ministarvu, ali je ona odbijena obzirom na to da je neosnovana jer sve činjenice i okolnosti ukazuju na to da nisu davali istinite podatke i da su iskoristili sustav", dodala je Alajbegović.