Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kazneno djelo zastrašivanja'

Pokrenuli kaznenu prijavu protiv V. Pusić, ona im poželjela sve najbolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokret za Hrvatsku - ne u EU podnio je danas kaznenu prijavu protiv ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić

Pokret smatra da je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić počinila kazneno djelo zastrašivanja te da je iskoristila svoj položaj na štetu interesa hrvatske države. Pokret za Hrvatsku - NE u EU od Bajića traži da protiv Pusić pokrene sudski postupak i poštivanje jednakosti svih građana, u smislu da su svi podložni sudskom postupku pa tako i ministrica Pusić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Posvađali se u prometu, sljedeći dan nazvao ga na posao i pretukao: Muškarac zadobio teške ozljede Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

>> Vesna Pusić: Ako ne uđemo u EU nećete dobiti mirovinu!

U slučaju da DORH odbaci kaznenu prijavu, poručio je predstavnik Pokreta Dražen Keleminec, smatrat će da pravna država više ne postoji. Pokret se u kaznenoj prijavi pozvao na članak 116. Kazenog zakona u kojem se navodi da 'tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača (...) kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine'.

Podsjetimo, ministrica Pusić svojedobno je izjavila da ako ne uđemo u Europsku uniju neće biti mirovina. Svojom je izjavom izazvala burne reakcije i optužbe da provodi preagresivnu kampanju za EU, ali i optužbe za kršenje Zakona.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić poželjela je danas u Varaždinu 'sve najbolje u životu' članovima Vijeća 'Volim Hrvatsku - ne u EU' koji su protiv nje podnijeli kaznenu prijavu.

'To je njihovo pravo, mogu raditi što hoće, ali, ljudi moraju imati pravo na uvid u informacije i stvarnu situaciju', izjavila je Pusić na zamolbu da kometira to što su članovi Vijeća 'Volim Hrvatsku - ne u EU' protiv nje podnijeli kaznenu prijavu zbog povrede prava birača na slobodno odlučivanje koje, drže oni, proizlazi iz izjave ministrice Pusić da neće biti mirovina ako Hrvatska ne uđe u EU.

Metodološka je činjenica da se članstvo u EU kod rejting agencija prevodi direktno u političku stabilnost, a zatim i stabilnost za investiranje, a time se među ostalim mjeri i kreditni rejting zemlje, rekla je Pusić.

Padom kreditnog rejtinga hrvatski bi proračun trpio jer bi iz njega otišle milijarde kuna više na podmirivanje obveza i kamata. U toj situaciji na granici gospodarske održivosti, kada bi vlada morala uvoditi nove rezove i smanjivati proračun da bi se gospodarstvo postavilo na noge, baciti milijarde kroz prozor, ugrozile bi se i obveze koje država treba podmiriti, izjavila je Pusić

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene