Nekoliko stotina građana Slavonskog Broda prosvjedom je uputilo poziv u pomoć za čist zrak zbog, kako kažu, gotovo svakodnevnih opasnih prekoračenja štetnih spojeva u zraku.


Građani Slavonskog Broda upozoravaju da problem onečišćenja nije riješen ni nakon osam godina te da je riječ o zabrinjavajućem zdravstvenom problemu koji zvoni na alarm. Navode da žive u najzagađenijem gradu u Europi zbog otrova koji stižu iz rafinerije u Bosanskom Brodu.

Vezani članci Autobus u prometnoj nesreći Vozač autobusa zapalio društvene mreže: "Dragi moji prijatelji, sutra sam možda ja na ovakvim fotografijama..." Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač kosovskog autobusa smješten u zatvor u Požegi, svim žrtvama teške nesreće utvrdili identitet

'Voljela bih znati možda je li se povećao broj oboljenja od raka, pogotovo kod djece, od kako je to sve krenulo. To je ono što mene brine. Imam dijete', rekla je Sanja Gavran, prosvjednica iz Slavonskog Broda.

'Mi smo već sad druga kategorija zraka po parametru sumporovodika, sumporovodik u tim koncentracijama umanjuje kvalitetu života, dodijava svojim mirisom odnosno smradom', rekao je Ate Cvitković, ravnatelj zavoda za javno zdravstvo.

'Dosta nam je da je Slavonija zaboravljena, dosta nam je da nam svakodnevno podaci govore da smo otrovani. Svaki četvrti stanovnik ove županije umro je od posljedica nekakve maligne bolesti', rekla je Sandra Buljan, organizatorica prosvjeda.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr