Dali su svoje kuće i zemljište u zamjenu za nove stanove, a stanove nisu dobili. Deset splitskih obitelji na svoj je problem prosvjedom ukazalo javnosti.


U Tučepskoj ulici na Žnjanu prosvjedovalo se protiv poduzetnice Marine Wallner. 'Želimo vratiti našu imovinu nama, želimo da nam plati cestu koju je odnijela, želimo da nam plati naknadu štete', kaže prosvjednica Marija Madunić.

Vezani članci Ivica Puljak Splitski gradonačelnik: ''Stranka osuđena za korupciju kontrolira sve pore društva. Dio ljudi pukne i na to odgovara nasiljem" Vatrogasci, ilustracija Zapalio se automobil u Splitu, drugi usput stradao

Zemljište i kuće dali su joj kako bi se izgradila zgrada u kojoj su kao naknadu trebali dobiti stanove. Iseljeni su zbog radova te im je plaćala podstanarstvo. 'Zgrada je trebala imati otprilike malo više od 130 stanova, sa nekih 200 i nešto podzemnih garaža', govori Franka Trogrlić, jedna od prosvjednica.

Njihova zemlja trebala je Marini Wallner za cestu do već postojećih zgrada. 'Imam dva sina koje sam mislila obezbjediti, imaju malu djecu i to sve, a kako, što?', žali se prosvjednica Stanka Jelavić.

>> Severina i Milan uskoro na sudu: 'Važno joj je da odnos oca i sina funkcionira'

Zgrada se nije izgradila, a investitorica je od projekta odustala i poručila im da se mogu vratititi u svoje kuće. Međutim, kuća Frane Bekavca je srušena. 'Kuća je bila tu, naslanjala se na ovu cestu da bi dali Marini Wallner cestu. Da bi mogli riješiti infrastrukturu moja je kuća morala bit uklonjena. Znači u jednoj najboljoj namjeri ja sam dao sve od sebe. Ja i moja supruga i djeca i danas smo tu, a ostaje samo spomen od kuće', kaže prosvjednik Frano Bekavac.

Marina Wallner odgovara da je na projekt potrošila oko 2 milijuna eura te da su od vlasnika stalno traženi novi uvjeti. Tvrdi da su upravo oni stopirali projekt uskrativši suglasnost bez koje se nije mogla dobiti dozvola za građenje.

Sud će odlučiti tko je u pravu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju