Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pred nama je napokon malo stabilnije vrijeme: Bit će sunca, a temperature se ponegdje penju i do 20 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malo stabilnije vrijeme je pred nama. Na Jadranu ugodno jer će bura rastjerati oblake. Bit će dosta sunca, a i temperatura će se približiti gotovo 20 stupnjeva.

U unutrašnjosti, premda stabilnije, danas nas čeka nažalost većinom sivo i maglovito vrijeme, ali bez kiše. Tlak zraka bit će izjednačen ili malo snižen zbog blizine ciklone. Na jugu malo više oblaka, a inače duž Jadrana sunčano uz buru. Nad kopneni dio zemlje zasjest će niski oblačni sloj.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Meteorolog otkriva što nas očekuje za vikend i kada ćemo moći spremiti kišobrane Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Jutro u unutrašnjosti maglovito, a osobito u središnjim i gorskim krajevima. Magle će biti i mjestimice u Slavoniji. Na Jadranu pretežno sunčano, uz umjerenu i jaku, podno Velebita na mahove i olujnu buru. Jutro će na kopnu biti i hladno, uz temperaturu većinom od 1 do 5 stupnjeva. Na moru će biti ugodnije, uz 13 na sjevernom do 16 na južnom dijelu.

I poslijepodne će u zapadnim kopnenim krajevima prevladavati oblačno, ali suho vrijeme. Temperatura će najčešće biti između 8 i 10 stupnjeva.

Pretežno oblačno očekuje se i u Slavoniji. Malo sunca moguće je u Baranji i Srijemu, a bit će i mrvicu toplije nego na zapadu, oko 12 stupnjeva.

Jedino bi u gorju tijekom dana uz oblačno vrijeme mogla pasti i koja kap kiše. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, no neće biti hladno, temperatura na moru može porasti i do 19 stupnjeva. U gorju najviše 10 stupnjeva.

I Dalmaciju početkom novog tjedna očekuje pretežno sunčano vrijeme. Također će puhati bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. I ovdje ugodno, uz povoljne biometeorloške prilike i temperaturu do 19 stupnjeva.

Utorak u kopnene krajeve nosi maglu i niske oblake, a sredina tjedna promjenjivo i ponovno povremeno kišovito vrijeme. Uz južinu će zatopljeti.

Na moru i u utorak sunčano uz umjerenu buru. Od srijede posvuda promjenjivo, nova kiša, južina, a dobra je vijest da se temperatura neće značajnije mijenjati pa će barem biti toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene