Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći Greencajt

Svojim projektom šire se na europsko tržište: "Cilj je bio osvijestiti učenike o važnosti okoliša"

Aktualno Galerija Branko Raičković, koautor projekta Drvokod - 1 Branko Raičković, koautor projekta Drvokod - 1 Foto: DNEVNIK.hr Viktorija Bednjanec, reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Greencajt festival Greencajt festival Foto: DNEVNIK.hr +0 Branko Raičković, koautor projekta Drvokod - 2 Galerija 1/4 >>
U Zagrebu se održava treći Greencajt, najveći festivalu održivosti u regiji. Ondje je i reporterka Viktorija Bednjanec, koja je razgovarala s Brankom Raičkovićem, koautorom projekta Drvokod.

Na trećem Greencajtu – najvećem festivalu održivosti u regiji – dodjeljuju se nagrade svim organizacijama, kompanijama, ali i pojedincima koji su prošle i ove godine uspješno proveli održive i zelene projekte.

O toj je temi je s Brankom Raičkovićem, koautorom projekta Drvokod, razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

"Ovdje smo projekta koji integrira informatiku i biologiju, a sa mnom je radila Bernarda Musović, koja inače predaje biologiju. Projekt je nastao u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru zato što ondje imamo veliki školski okoliš s preko 100 stabala", objasnio je.

"Naš je cilj bio osvijestiti učenike o važnosti okoliša i prepoznavanju različitih biljnih vrsti. U sklopu projekta smo na svako drvo zalijepili naljepnicu s QR kodom koji je može mobitelom skenirati i saznati sve pojedinosti o toj biljnoj vrsti", dodao je.

Pročitajte i ovo Greencajt festival - 5 Greencajt 2023 Kako reciklirati odjeću i kako biznis i život učiniti održivim: Na radionice Greencajta stigli brojni stručnjaci

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 Na putu napretka Budućnost na dva kotača: Ulaganje koje nema alternative, Hrvatska bi tu mogla posebno daleko dogurati

Projekt je dosad uvelo 50-ak osnovnih i srednjih škola.

"Ove godine smo dobili i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za korištenje Drvokoda kao izvannastavne aktivnosti u svim osnovnim i srednjih školama. Izašli smo i na europsko tržište. Sljedeća škola je u blizini Milana u Italiji, a ja sam prošli tjedan bio na predavanju u Turskoj i ondje su bili zainteresirani", rekao je Raičović.

Dodjelom nagrada Greencajt se približava svome kraju. Trajao je dva dana, a okupio brojne stručnjake iz različitih sfera djelovanja. Organizirani su i koncerti – u srijedu je nastupio Gibonni, a u četvrtak Konstrakta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene