U sjedištu SDP-a održana je sjednica Predsjedništva stranke i saborskog Kluba zastupnika.


U sjedištu SDP-a održana je se sjednica Predsjedništva stranke i saborskog Kluba zastupnika.

Vezani članci Peđa Grbin Kronologija raspada jedne stranke: "Oni kažu da je to novi početak, a možda je to početak kraja" Predrag Matić (Foto: Dnevnik.hr) Predrag Matić izabran za potpredsjednika Kluba zastupnika SDP-a, Bernardić izbjegavao novinare

Nakon sjednice novinarima se obratio predsjednik stranke Davor Bernardić te je komentirao podizanje kredita bez odobrenja Predsjedništva stranke što je razljutilo pojedini članove stranke.

"Žao mi je što se po SDP-u udara iznutra. To moramo prepoznati i osuditi. Nikakva poslovna šteta nije učinjena. Poslovanje stranke je stabilno. Direktor je opomenut jer je u jednoj odredbi zaobiđen statut. Da su financije svih čiste kao one SDP-a ne bi bilo problema", kazao je Bernardić.

Osvrnuo se i na svadbenu čestitku koju je uputio Velimiru Bujancu što je razljutilo pojedine SDP-ovce.

"Žao mi je ako je to nekoga zaboljelo, ali nisam odgojen da mrzim", kazao je Bernardić.

Uoči sjednice članovi Predsjedništva SDP-a nisu bili previše raspoloženi za razgovor. Stranka je nedavno podigla kredit bez odobrenja Predsjedništva kako bi otplatila dugove iz prethodnih kampanja, a kao jamstvo da će ga vratiti založili su dio svoje imovine.

Neslužbeno se doznajem kako je riječ o kreditu od 6 milijuna eura.

Peđa Grbin nije odgovarao na novinarske upite, a član predsjedništva Predrag Matić kazao je kako nije znao za kredit koji je SDP dignuo te će to pitanje potegnuti na sjednici.

Članica Predsjedništva stranke Romana Jerković kazala je kako je bila upoznata s podizanjem kredita te dodala da je problem što je odluka donesena bez suglasnosti Predsjedništva stranke.

Ivo Jelušić također je znao da je kredit odobren.

"Slažem se da je za to trebalo odobrenje Predsjedništva, a na pitanje treba li netko za toga odgovarati, odgovorio je 'vidjet ćemo'.

Upitan za komentar Bernardićeve svadbene čestitke Velimiru Bujancu, Jelušić je poručio:

"Ako je to najveći problem u državi, sigurno ćemo o tome odgovarati i to barem pet sati", kazao je Jelušić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju