Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'veliki maestro'

Prikazane tajne snimke koje su temelj optužnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje trojici bivših zaposlenika Hrvatskog fonda za privatizaciju i ostalima u slučaju 'veliki maestro' danas je, nakon dvotjedne stanke, nastavljeno prikazivanjem tajnih snimaka na kojima USKOK temelji svoju optužnicu.

Među ostalima prikazana je snimka sastanka USKOK-ov pouzdanika Mihaila Mošnogorskog s bivšim šefom HFP-ovog odjela nekretnina Igorom Petlevskim koji je prema optužnici od pouzdanika zatražio 350.000 eura mita. Svjedočeći u ovom postupku Mošnogorski je promijenio raniji iskaz rekavši da ga Petlevski nije ništa tražio ili da mu je za dogovaranje posla trebao nešto dati.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

>> 'Veliki maestro' odgođen zbog bolesti Juraja Parazajdera

U prikazanoj snimci spominje se i bivši predsjednik HFP-a Grga Ivezić za kojega je Petlevski rekao da ga 'ne zanima novac' te da se boji uplitati u zahtjevnije slučajeve, osim kada od njega to traži politika. Preslušane su i snimke telefonskih razgovora optužene odvjetnice Asje Piplović s njenim suradnikom suoptuženim Mladenom Jandričekom, kao i Jandričekovi razgovori s Petlevskim.

Osmero optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela. Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe. Suđenje se nastavlja sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene