Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deložacija obitelji Marka Slamara iz vikendice u Rogoznici prekinuta je i odgođena. Žena koja je u znak prosvjeda zbog odgode okupljenima prijetila krvlju, kako je tvrdila, zaražena HIV-om i hepatitisom C, sprovedena je u Policijsku postaju.


Riječ je o Vesni Kos (1958.), majci sadašnje vlasnice vikendice u Rogoznici Jelene Hadžić, hrvatskim državljankama. V. Kos će biti prekršajno prijavljena jer je remetiila javni red i mir.

Vezani članci Svjetski dan AIDS-a, ilustracija (Foto: Getty Images) Zagrepčanin, hrvatski branitelj, već 32 godine živi s HIV-om: "Saznao sam da sam zaražen kad sam se vratio s odsluženja vojnog roka" Jonathan Van Ness (Foto: AFP) Uvijek je nasmijan, no ovo je čovjek mračne prošlosti koji je 7 godina strogo čuvao jednu tajnu

Po riječima glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave Rosande Trute ona je policiji kazala da je majka sadašnje vlasnice vikendice, a svoj postupak obrazložila je ljutnjom jer njezina kći ne može doći u posjed svojeg vlasništva.

Stoga je više epruveta napunila krvlju koju je sama sebi izvadila, što je lako mogla izvesti jer je, kako je kazala policiji, po zanimanju liječnica. 

Rekla je također da nije zaražena HIV-om i hepatitisom C, ali će policija koja je obavila očevid krv iz epruveta dati na analizu, istaknula je Truta.

Marko Slamar i njegova obitelj u negdašnju srpsku vikendicu u Rogoznici uselila se prije desetak godina na osnovi rješenja o čuvanju i uporabi kuća.

U međuvremenu je vikendica prodana Jeleni Hadžić koja je i pokrenula postupak iseljenja.

Slamar je pak u skladu s propisima o rješavanju stambenih pitanja hrvatskih ratnih invalida prije dvije godine dobio zajam za gradnju kuće, ali ga još nije uspio povući jer mu općina Rogoznica, što je bila obvezna, do danas nije osigurala građevno zemljište.

Općinska načelnica Sandra Jakelić kazala je kako već nekoliko mjeseci pokušavaju pomoći obitelji Slamar te se zauzela i za odgodu iseljenja. 

No općina još nije donijela prostorni plan te se u ovom trenutku ne zna koje će se općinsko zemljište naći u građevnoj zoni. 

Dok se to ne uredi, Marku Slamaru i njegovoj obitelji općina će osigurati smještaj koji će plaćati iz općinskog proračuna, kazala je Jakelić.