Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOŠI REZULTATI

Ususret državnoj maturi: Lani je matematiku više razine točno riješilo samo 12 učenika. A iz jednog predmeta to nije učinio - nitko

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Sve lošiji rezultati na državnoj maturi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sve lošiji rezultati na državnoj maturi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sve lošiji rezultati na državnoj maturi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sve lošiji rezultati na državnoj maturi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Državna matura, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Bliži se državna matura, a učenici i profesori su složni da je ona svake godine sve teža. To se vidi i na rezultatima koji su iz godine u godinu sve lošiji.

Iako je iz Gimnazije Lucijana Vranjanina prošle godine izašao najbolji maturant, Petar Suman, učenici Gimnazije Lucijana Vranjanina za maturu nemaju samo riječi hvale, već i kritike.

Pročitajte i ovo Učenica Promjene u obrazovanju Hrvatska mora povećati broj gimnazijalaca: Gimnazijski program uvest će se u mnoge škole pod jednim uvjetom Državna matura - 1 RELEVANTNI POKAZATELJI Stigli prvi rezultati mature: Pogledajte koji je predmet učenicima bio najteži

"Uvijek će se pojaviti profesor koji u nekoj mjeri ne obavlja svoj posao", rekao je Tvrtko Hrestak, učenik Gimnazije Lucijana Vranjanina.

I profesori u sustavu vide probleme.

"Programi jesu malo preopterećeni. Trebalo bi se više posvetiti razumijevanju, a ne učenju na pamet", smatra Stjepan Sabolek, profesor fizike u Gimnaziji Lucijana Vranjanina.

Prosječna ocjena maturanata iz obveznih predmeta je trojka, a ukupan broj učenika koji su pristupili državnoj maturi u 2017. godini je 33.720. Za višu razinu hrvatskog odlučilo se njih 21.659, čak upola manje njih rješavalo je teže zadatke iz matematike. Napredniji engleski polagalo je 18.734 učenika.

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Sve lošiji rezultati na državnoj maturi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Ukupan broj učenika koji su pristupili državnoj maturi 2017. godine iznosio je 33.720. Broj učenika koji su pristupili višoj razini hrvatskog 2017. godine iznosio je 21.659, a višoj razini matematike i engleskog pristupilo je 11.290, odnosno 18.734 učenika.

Prošle godine samo je 12 učenika matematiku više razine riješilo u potpunosti točno. U engleskom su učenici bili nešto bolji, njih 17 riješilo je sve točno. Višu razinu iz hrvatskog nitko nije u potpunosti točno riješio.

A kakve će ocjene učenici dobiti ove godine i hoće li i dalje ostati prosječni, uskoro ćemo doznati. Državna matura počinje 7. lipnja, a do sada je prijavljeno oko 33 tisuće učenika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene