Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projekt je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju kulture nenasilja.


Preventivni projekt 'Živim život bez nasilja' usmjeren je na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju kulture nenasilja kod mlade populacije, a predstavljen je danas u Metkoviću.

Vezani članci Dječak Gabrijel (Foto: Dnevnik.hr) Vještačenje smrti dječaka Gabrijela u Metkoviću otkrilo tko je napravio propuste u liječenju Gabrijel u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) Obitelj dječaka iz Metkovića, čija je smrt šokirala cijelu Hrvatsku, još čeka istinu: "Ti ljudi i danas rade štetu, očito žele nešto sakriti"

Radi se o projektu što ga zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP - Program UN-a za razvoj u Hrvatskoj, a od ove godine kao ključni partner provodi ga i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Kako je priopćila glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko -neretvanske Marija Gjenero, danas je Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića učenicima sedmih razreda interaktivna radionica o nenasilju i toleranciji koju su proveli policijski službenik PU dubrovačko-neretvanske Miro Marijanović i predstavnik nevladine organizacije 'Status M' Mislav Mandir.

Učenicima su tako, među ostalim, pružene i informacije gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, a tijekom radionice istaknuta je važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima te kultura nenasilja. U radionici su sudjelovali i županijska koordinatorica za školske preventivne programe Marija Mioč te ravnatelj škole Petar Jakić.


'Ali, ne, njih ne zanimate vi. Zanima ih samo profit na račun našeg zdravlja!'

Nakon interaktivne radionice u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličen je umjetničko-edukativni program na kojem su uzvanici i školarci mogli pogledati kazališnu predstavu 'Nasilje, za nasilje nema opravdanja' u režiji Zijaha Sokolovića. Predstava je dio projekta THE/ARTO, prvoga sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj, a njome se mladima kroz umjetnički izražaj pokazalo koji su mitovi o nasilju i kako reći ne nasilju.

Kazališnu predstavu pratilo je dvjestotinjak učenika sedmih razreda s područja Metkovića, predstavnici školstva Dubrovačko-neretvanske županije, grada Metkovića i ostalih relevantnih institucija te predstavnici PU dubrovačko-neretvanske.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook