Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Masterplan je jedna etapa u sređivanju bolničkog sustava u kojem građanima moramo osigurati kvalitetnu zdravstvenu uslugu za ono što plaćaju, izjavio je premijer.


Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u srijedu u Bruxellesu da masterplan, kojim se predviđa funkcionalno spajanje bolnica kako bi se stvorila nova mreža bolnica i omogućilo racionalnije upravljanje bolničkim troškovima, nije propao i da je to samo jedna od etapa u stvaranju racionalnijeg sustava.

Vezani članci Vučić odgovorio Milanoviću Vučić je uvjeren da će Srbija prestići Hrvatsku i da smeta Milanoviću: "On je izbor građana i to je njihova slika i prilika" Zoran Milanović Tko je to važniji od prvog čovjeka UN-a? Milanović se nije sastao s Guterresom zbog neplaniranog važnog sastanka

'Ništa nije propalo. Masterplan je jedna etapa u sređivanju bolničkog sustava u kojem građanima moramo osigurati kvalitetnu zdravstvenu uslugu za ono što plaćaju, a plaćaju dosta. Ne treba, ne mora i ne smije u svakoj bolnici biti sve. Bit će bolnica u kojima će biti skoncetrirana oprema i kvaliteta i to u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Svugdje drugdje država treba osigurati brz i kvalitetan transfer do tih bolnica. U svojim mjestima građani pak trebaju imati ono što je najosnovnije. Tako rade i bogatije zemlje od nas', rekao je Milanović.

Varga: Masterplan bolnica razdvojit ćemo na dva dijela

Milanović u Bruxellesu sudjeluje na sastanku čelnika zemalja članica EU-a koji su se okupili na izvanrednom summitu kako bi se pokušali dogovoriti o imenovanju novih čelnika europskih institucija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook