Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na jesen u Sabor

Varga: Masterplan bolnica razdvojit ćemo na dva dijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga potvrdio je danas da je prijedlog masterplana bolnica privremeno povučen iz saborske procedure kako bi se razdvojio na dva dijela - strateške odrednice reforme bolničkog sustava i tablični, odnosno operativni dio koji utvrđuje brojevne parametre sustava, koji će biti usvojen na razini podzakonskog akta Ministarstva zdravlja.

Varga je na konferenciji za novinare najavio da će do kraja mjeseca završiti procedura u Vladi, pa očekuje da masterplan bolnica bude prva točka jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Analiza Dnevnika Nove TV Tko će zasjesti u vruću fotelju? "To je na neki način ukleto ministarstvo, bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer izvući zeca iz šešira" Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

"Masterplan je hvale vrijedan i važan projekt koji se ne ukida. Napravljena je opsežna revizija i uočeno nekoliko odstupanja koje se rješavaju sa sanacijskim upraviteljima", kazao je.

Šuker napao Vargu zbog gramatike, pa mu Varga uzvratio: Hrvatski mi nije materinji jezik!

Temelj masterplana, po njegovih riječima, i dalje ostaje sve što je dosad definirano, a odnosi se na strateške odrednice, funkcionalno povezivanje i subordinaciju unutar bolničkog sustava, dok je tablični dio živo tkivo koje mora imati operativnu razinu, odnosno mora se mijenjati u skladu s promjenama epidemiološke slike, kadrovske strukture, populacijskih odrednica i sl.

Masterplan, tj. Prijedlog nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, klinika i općih bolnica u RH 2014.-2016. Vlada je prihvatila i poslala u saborsku proceduru početkom lipnja. Bio je to posljednjih dokument koji je na sjednici Vlade predstavio bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene