Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSJET ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Plenković odbio odgovarati o Frki Petešiću: "Imate li bilo koje drugo pitanje? Ništa? Hvala, doviđenja"

Aktualno Galerija Polaganje vijenaca - Maslenica - 1 Polaganje vijenaca - Maslenica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Polaganje vijenaca - Maslenica - 2 Polaganje vijenaca - Maslenica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Polaganje vijenaca - Maslenica - 3 Polaganje vijenaca - Maslenica - 3 Foto: DNEVNIK.hr Polaganje vijenaca - Maslenica - 4 Polaganje vijenaca - Maslenica - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković na Pagu Galerija 1/5 >>
Premijer Andrej Plenković dan je proveo u posjetu Zadarskoj županiji, a bio je i na otoku Pagu.

Plenković je tim povodom rekao da podržava sve projekte koji se provode u Novalji, kao i na cijelom Pagu.

Na pitanje novinara o Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i njihovom praćenju činjenica u slučaju predstojnika Ureda Zvonimira Frke Petešića, Plenković je kazao: "Mislim da je breaking news koji bi trebao vrištiti u eteru to da je Povjerenstvo reklo da su gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i dvoje njegovih zamjenika prekšili zakon. To je jedino što sam ja vidio u vezi Povjerenstva danas".

Komentirao je i prijedlog Ivana Penave da se stvori Vlade nacionalnog spasa i opasku kako oporba tvrdi da Plenkovića ego sprječava da zajedno surađuju oko demografske obnove i da je nervozan.

"Njihov je posao da nešto govore i da nešto kritiziraju. Posao javnosti je da prati tko što radi. Ja sam Ivanu Penavi potpuno odgovorio na zastupničko pitanje o toj temi. Da mi nismo spremni na suradnju, to jednostavno nije točno", naveo je Plenković.

Na ponovljeno pitanje o državnom stanu predstojnika njegova Ureda, Zvonimira Frke Petešića, odgovorio je da on ima pravo na stan.

O tome je li omaška ako nije provjereno je li na istoj adresi cijela obitelj - kaže kako se radi o trivijalnom pitanju.

"On je državni dužnosnik, ima pravo na stan dok je na toj dužnosti. Dolazi s mandata veleposlanika u Maroku u Hrvatsku 31. kolovoza 2017., a 1. rujna počinje raditi kao moj predstojnik. U tom trenutku on stječe pravo na stan, kao što ga imaju svi drugi dužnosnici. Ima ista prava kao i svi drugi. Točka", istaknuo je.

"Ne vidim da je bilo tko od ljudi koji znaju imalo detalja o tome, pokrenuo inicijativu da se to mijenja", dodao je.

Na ostala pitanja premijer Andrej Plenković nije htio odgovarati.

"Ne može. Sad smo u Novalji, radi Novalje, radi Ličko-senjske županije. Nemamo što raščišćavati, sve smo raščistili. Imate li bilo koje drugo pitanje koje je relevantno za hrvatsku javnost? Ništa? Hvala, doviđenja", zaključio je Plenković.

Izjave pogledajte u videu.

Odali počast kod Spomen obilježja

Dan uoči svečane proslave 29. obljetnice Vojno redarstvene operacije (VRO) Maslenica '93 premijer Andrej Plenković uputio se u posjet Zadarskoj županiji i otoku Pagu.

Bez žrtvi branitelja ne bi bilo slobodne Hrvatske, poručili su Plenković i umirovljeni general Ante Gotovina odavši počast kod Spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica '93.

Plenković se potom otputio na Pag gdje je posjetio Pašku siranu, a u gradu Pagu dodijelio je priznanja "Hrvatski otočni proizvod za 2020. i 2021. godinu. Istaknuo je pritom da otoci imaju svoju priliku u budućnosti, a zahvaljujući zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Sastao se s gradonačelnicima i županima

U Gradskoj upravi Grada Novalje Plenković se sastao s gradonačelnikom Ivanom Dabom i županom Ličko-senjske županije Ernestom Petryjem. Posjet završava u Zadru na sastanku sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem.

Dabo je nakon sastanka kazao da mu je zadovoljstvo zbog današnjeg posjeta. "Dao nam je dodatni poticaj, možemo se i dalje usmjeravati u svojim projektima, idejama i željama", kazao je.

Petry je dodao kako se pripremaju mnogobrojni projekti u više gradova i općina. "Interes nam je zaustaviti iseljavanje i podignuti gospodarstvo", rekao je.

Pročitajte i ovo Polaganje vijenaca - Maslenica - 4 UOČI OBLJETNICE Plenković obišao Maslenicu i položio vijenac, susreo se i s Gotovinom: ''Imamo Hrvatsku kakvu su željele generacije Hrvata''
Pročitajte i ovo Andrej Plenković ZVONKO, KVADRATI I OBNOVA Plenković opet u sukobu s novinarima, pogledajte što mu je zasmetalo: "Samo se vi tješite. Ono, prestanite!"

Uz Plenkovića su bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministrica poljoprivrede Marija Vučković te predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić, a obnova stana u kojem Plenkovićev predstojnik boravi te pitanje njegovih prebivališta i boravišta jedna su od aktualnih afera.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene