Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Frka Petešić

Premijerov šef kabineta prijavio se u općini Sali, državni stan plaća 484 kune

484 kune! Toliko Zvonimir Frka Petešić, premijerov šef kabineta mjesečno plaća dužnosnički stan od 96 kvadrata u strogom središtu Zagreba. Frka Petešić dobio ga je jer je po povratku u Hrvatsku prebivalište prijavio kod oca u općini Sali, a ne u Zagrebu.

Frka Petešić formu je zadovoljio. Prijavom prebivališta u općini Sali, otklonio je svaku prepreku za dobivanje dužnosničkog stana. A u Zagrebu je, priznaje, ranije već bio prijavljen.

U odgovoru Zvonimira Frke Petešića stoji:

"Prebivalište sam, prije odlaska na četverogodišnji veleposlanički mandat u Maroku i kratko vrijeme nakon povratka s mandata imao u Zagrebu na adresi stana prijatelja koji sam koristio. Po povratku s
veleposlaničkog mandata u Maroku, 31.8.2017. prebivalište sam prijavio u Općini Sali, 27.9.2017. na obiteljsku kuću svog oca."

Sada kod prijatelja nije mogao, opravdao se u poruci. A da je stan uzeo u najam, na državni ne bi imao pravo. Oporbi to miriše na muljažu.

Marijana Puljak, zastupnica Centra kaže kako je, ako je zaista iskoristio situaciju i našao neko drugo prebivalište kako bi mogao koristiti povlašteni stan, to svakako nešto što treba ispitati. Prema njezinim riječima, to je uobičajeni obrazac ponašanja HDZ-a koji državu iskorištava u osobne svrhe.

Puljak dodaje i da je možda zakonito, ali svakako nije moralno.

Čudna je i imovinska kartica dugogodišnjeg diplomata i veleposlanika. Najsiromašniji je dužnosnik. Nema nekretnina, nema ni vrijednije pokretnina, ali ni ušteđevine. Ima nezaposlenu suprugu, dvoje djece, a plaća mu je 16 tisuća kuna. Državni stan od 96 kvadrata, što je za 6 više od kriterija, plaća - 484 kune mjesečno...

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a ističe kako slučaj Frka Petešić pokazuje da je HDZ-ovim drugorazrednim činovnicima kao i cijelom HDZ-u njihov osobni interes ispred interesa građana Republike Hrvatske, jer Andrej Plenković osobno kadrovira u HDZ-u i osobno postavlja takve moralne vertikale u svoje okružje.

Pročitajte i ovo Koristenje stanova - 1 Slučajnost ili ne? Kako je obnovljena sporna zgrada: ''Suvlasnici su sami snosili troškove obnove svojih stanova privatno''

Pročitajte i ovo Zvonimir Frka- Petešić TKO KOGA (NE) ČEKA Plenkovićevom predstojniku ekspresno obnovili stan: ''Selio sam se iz jednog dijela stana u drugi dok je trajala obnova, to nije bilo ugodno''

Zbog muljaže s mjestom prebivališta, svega nekoliko dana nakon stupanja na dužnost ministra branitelja, HDZ-ov Mijo Crnoja morao je otići.

Hrvoje Zekanović, nezavisni zastupnik dodaje kako smo mi Hrvati maheri s muljanjima u prebivalištima i boravištima, to se zna.

Slučaj Frka Petešić prati i Povjerenstvo za sukob interesa, ali ništa službeno još nije pokrenuto.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene