Obavijesti Video Pretražite Navigacija
imenovanja suprotna proceduri

Sjećate se afere oko kadroviranja u Zagrebačkom holdingu? Povjerenstvo utvrdilo da su Tomašević, Dolenec i Korlaet prekršili zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ustvrdilo je u petak da su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet prekršili zakon imenovanjem članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

Povjerenstvo je na sjednici većinom glasova zaključilo da su Tomašević, Dolenec i Korlaet počinili povredu Zakona o sprečavanju sukoba interesa donošenjem odluka o imenovanju Nikole Vukovića i Ante Samodola za članove Uprave Zagrebačkog holdinga, kao i kod imenovanja Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora te Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave.

Povjerenstvo navodi da je povreda zakona počinjena jer su imenovanja donesena bez prethodnog prijedloga zagrebačke Gradske skupštine.

No, prema novom Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, za takvu povredu više nije predviđena nikakva sankcija.

Aktualno Kontejneri pod ključ, plaćanje po količini: Tomašević objavio velike novosti, pogledajte što se sve mijenja +0 Tomislav Tomašević Hrvatska Kontejneri pod ključ, plaćanje po količini: Tomašević objavio velike novosti, pogledajte što se sve mijenja 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene