Premijer Andrej Plenković kazao je kako želi napraviti jasan otklon od izjava nekih od dužnosnika HDZ-a koji se tiču manjinskih zastupnika.


Premijer Andrej Plenković obratio se medijima uoči glasovanja o novim ministrima.

Vezani članci Podrška Iz Udruge oboljelih od cistične fibroze pisali premijeru Plenkoviću: ''Hrvatska je zemlja u kojoj je lijepo živjeti kada nemaš dijete čiji život ovisi o nečijoj odluci" Zoran Milanović i Andrej Plenković Plenković ni danas neće pred novinare, predsjednikove izjave komentirao HDZ: ''Titova garda i Partija ostale duboko u Milanoviću''

Komentirao je i današnje izjave pojedinih, pa i HDZ-ovih zastupnika o nacionalnim manjinama.

"Čestitam svim kandidatima za ministre koji su dobili potporu odbora. Vjerujem da će se na plenarnoj sjednica potvrda još jednom vidjeti. Današnja rasprava pokazala je trendove kod nekih zastupnika koji koriste antagonizam i uvrede. Žao mi je da je u jednom trenutku došlo do neprimjerenih izjava koje se odnose na pripadnike nacionalnih manjina i to osuđujem. Također želim napraviti jasan otklon kao predsjednik HDZ-a i Vlade od svih izjava ali i od nekih od dužnosnika HDZ-a koji se tiču manjinskih zastupnika. Želio bih jasno reći da su manjinski zastupnici dodana vrijednost i kvaliteta. Oni su i potvrda da RH temeljem Ustava, zakona i međunarodnih konvencija štiti prava manjina na najvišoj razini. Odlučili smo da doajen Sabora Furio Radin postane potpredsjednik Sabora", kazao je Plenković.

Novi potpredsjednik Sabora Furio Radin u izjavi za Novu TV kazao je kako mu je drago da se premijer Andrej Plenković ogradio od izjava pojedinih HDZ-ovaca o nacionalnim manjinama.

"Dragoi mi je da je došlo do otklona gospodina Plenkovića od izjava gospodina Brkića, ali i drugih izjava drugih zastupnika HDZ-a koje su bile uvredljive za nacionalne manjine", kazao je Radin.