Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Nisam valjda trebao ići biciklom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader danas je u Hrvatskom saboru odgovarajući na pitanje SDP-ovca Nenada Stazića potvrdio da je na festival u Veroni putovao privatno, ali i Vladinim zrakoplovom, ističući da tako putuju i drugi državni dužnosnici, te da je tako putovao i bivši premijer Ivica Račan.

"U Veronu sam išao na poziv organizatora, a zašto službenim
zrakoplovom - pa neću, valjda, kao premijer ići biciklom", rekao je Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo je poruka društvu' TIH: Korupcija se ne isplati! Slika nije dostupna Uz pomoć traktora Divovski portret pape Franje NASTAO u polju!

Odbacio je optužbe da je u Veroni, s predsjednikom Uprave Plive Željkom Čovićem i HDZ-ovcem Miomirom Žužulom, dogovarao prodaju Plive američkom Barru.

"Prodaja Plive neće se dogovarati ni u Zagrebu ni u Veroni, ali neće, bogami, ni na Iblerovu trgu ni u Madisonu", rekao je Sanader, dodajući da će se Plivine dionice prodati sukladno zakonima.

Također je rekao da proslava u Vukovaru nije bila središnja, te da je državni vrh Dan državnosti (25. lipnja) obilježio dva dana ranije, u crkvi sv. Marka u Zagrebu.

Naime, Stazić je premijera pitao zašto je najveći državni praznik, Dan državnosti, proveo u Veroni, a ne na središnoj proslavi u Vukovaru, je li u Veronu putovao službeno ili privatno, te zatražio da, ako je put bio privatni, podastre račune boravka u tom gradu.

"Ako ste u Veronu išli privatno, zašto ste išli Vladinim zrakoplovom, a ako ste išli službeno, zašto ste sami platili svoje račune", pitao je Stazić.

Na pitanje Šime Lučina (SDP), hoće li Vlada utvrditi jasne kriterije za rušenje kuća, ocjenjujući da se kuće nerijetko ruše 'samo nekima', a da je drugima sve legalizirano, Sanader je odgovorio da treba ispitati takve navode.

Ponovio je stav Vlade da će se pokušati legalizirati svako zemljište i svaka kuća koja će se moći legalizirati, ali da će se rušiti sve ono što se neće moći legalizirati, pa tako i u Rogoznici.

"Ako smo išta napravili u ove tri godine, onda sam ponosan na ono što smo učinili u zaštiti hrvatskog prostora", rekao je, dodavši da bi ministricu prostornog uređenja Marinu Matulović Dropulić trebalo odlikovati za napore koje čini na tom planu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene