Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava Oluje

Premijer opet pisao predsjednici: 'Mislio sam da smo se sve dogovorili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer je mislio da je oko proslave Oluje dogovoreno, ali, kaže, spreman je za dogovor oko osnivanja Državnog odbora.

Premijer Zoran Milanović odgovorio je predsjednici oko formiranja Državnog odbora za proslavu Oluje. Dnevnik Nove TV iz Banskih dvora doznaje da je premijer u svom pismu tijekom dana predsjednici poručio kako prihvaća ideju osnivanja Državnog zbora, ali i da je nakon sjednice Vijeća za obranu smatrao sve dogovorenim oko 20. obljetnice Oluje - prijepodne svečanost u Kninu, a poslijepodne vojni mimohod u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

'To ni Tuđman nije radio'

Hrvatska podijeljena oko vojnog mimohoda - proslavu Oluje većina želi u Kninu

'Svima u Hrvatskoj nedvojbeno je stalo do toga da se važna, 20. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Oluja obilježi primjereno i dostojanstveno, stoga ne vidim razloge zbog kojih bi itko mogao biti protiv dogovora o održavanju svečanosti na tvrđavi u Kninu i vojnog mimohoda u glavnom gradu Hrvatske', napisao je premijer.

Dodao je i kako je spreman na dogovor o osnivanju Državnog odbora za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje kako bi se organizirale primjerene i dostojanstvene svečanosti.

Grabar Kitarović: 'Ne želim da se itko dijeli oko Oluje'

Na novinarski upit može li se dogovoriti s premijerom Zoranom Milanovićem oko ovogodišnjeg obilježavanja obljetnice oslobodilačke vojno-redarstvene akcije Oluje, predsjednica Grabar Kitarović je kazala kako ne želi da se bilo tko dijeli oko Oluje jer je to jedan od najvećih hrvatskih praznika i oko toga se moramo dogovoriti.

Moramo uzeti u obzir i mišljenje građana o tome, posebno onih koji su sudjelovali u Oluji. Ja sam otvorena za sve prijedloge, istaknula je predsjednica Republike, dodajući da se to odnosi na mimohod u Zagrebu.

O tim pitanjima treba razgovarati s Glavnim stožerom i ljudima koji organiziraju proslavu Oluje, naglasila je.

Na novinarsko pitanje hoće li inicirati sjednicu Vlade, predsjednica Grabar-Kitarović je podsjetila da je već inicirala tu sjednicu i da i dalje čeka odgovor.

"Inicirala sam sjednicu Vlade, čekam i dalje odgovor, ako treba poslat ću i požurnicu", rekla je predsjednica države Grabar-Kitarović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene