Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Sisak kako bi dao potporu HDZ-ovim kandidatima za župana Sisačko-moslavačke županije i kandidatkinji za gradonačelnicu Siska.

Galerija


Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u petak na svečanosti otvorenja Središnjeg paviljona Opće bolnice ''dr. Ivo Pedišić'' u Sisku. U Sisak je došao i kako bi dao potporu HDZ-ovim kandidatima za župana i gradonačelnicu Siska. 

Komentirao je najnovije podatke o BDP-u. Naime, u prva tri mjeseca ove godine zabilježen je najmanji pad gospodarstva od početka koronakrize. Hrvatsko gospodarstvo u prvom je tromjesečju palo za 0,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

"To su jako dobre vijesti, podaci su ohrabrujući i to je na tragu naših očekivanja", kazao je Plenković i dodao kako se vidi da izlazimo iz faze krize. "Moj komentar je pozitivan, to je jako dobro, mnogi su očekivali slabiji rezultat", dodao je. 

Komentirao je izbore u Splitu i slučaj Bojana Ivoševića, kandidata za zamjenika Ivice Puljka. Ivošević je optužen za antisemitizam nakon medijskih napisa o njegovoj prepisci na Facebooku. Plenković kaže kako je razočaran bahatošću i arogancijom Ivice Puljka i smatra da bi Ivošević trebao povući svoju kandidaturu. 

"Jučer nisam do kraja razumio o čemu se radi, kada sam bio u Splitu, no otvoreno ću reći, to je zastrašujuće, takve vrste izjava koje piše, ne netko prije 25 godina... kao primjerice slučaj Puljka. Da je Puljak bio u HDZ-u i pjevao ustaške pjesme, reakcije bi bile jače tisuću puta. Ne bi se reklo, on je samo čovjek. Moram upozoriti na dvostruke kriterije i standarde.

Razočaran sam njegovom arogantnošću, bahatošću na nastupima i difamacijom HDZ-a. Puljak nema nikakve veze s centrom, oni su 200 milja lijevo od centra. Razočaran sam njegovim floskulama. To je ispod svih očekivanja. Niti je centar niti je prepametno to što radi." 

O slučaju Ivošević kaže: "To je sramota za Split. Splićani su pametni ljudi, to su ljudi koji ne volje isključive ljude, a kamoli ovako napisane tekstiće, bez obzira na kontekst. Da je to napravio netko iz HDZ-a vi biste dole imali revoluciju. Splićani zaslužuju puno bolje, zaslužuju pouzdane ljude. On bi se trebao odmah povući i zaboraviti da je ikada uopće pomislio baviti se politikom. Najoštrije to osuđujem. Sramota, sramota", kazao je premijer. 

O izjavama Miroslava Škore da je nedopustivo da premijer i predsjednik sudjeluju u kampanji kaže: "Da bi se čovjek bavio politikom, mora nešto znati. Mora znati nadležnosti. Kao predsjednik Vlade i stranke, ne samo da imam puni naslov nego imam i obvezu sudjelovanja u kampanji. Da ne pomažem kandidatima, to bi bilo bizarno i loše. Te floskule koje lagano odlaze u eter govore više o njemu nego o nama."

Obrušio se i na predsjednika Milanovića: "Optrčao je sve džepiće gdje SDP još opstaje na lokalnoj razini", kazao je. Što se tiče nabave aviona, Plenković je rekao da će sve uskoro otkriti na sjednici Vlade.